HRE, savaşçısı Diyar Xerîb şehit düştü

HRE, Diyar Xerîb (Karwan Hecî) adlı savaşçının Efrîn’de şehit düştüğünü belirtti.

ŞEHİT AÇIKLAMA

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) açıklamasında şunlar belirtildi:

“Başûrê Kurdistan’ın değerli evlatlarından Diyar Xerîb, Kürdistan'ın birçok savaş alanında kararlılıkla mücadele etti. Son olarak Rojava Kurdistan'ına yönelerek devrim ve halk düşmanlarına karşı devrimci bir duruş sergiledi. 22 Eylül 2024 tarihinde, Efrîn bölgesinde görevini yerine getirirken şehitler kervanına katıldı.

Kod adı Karwan Hecî olan Diyar Xerîb yoldaşımız, Zaxo’da yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ortadoğu’da yaşanan kriz ve kaosun başladığı dönemlerde, çeteler Rojava ve Başûrê Kurdistan’a saldırırken halkı ile birlikte sokaklarda direnişe katıldı. Halkını savunmak için her Kürt genci gibi öz savunmayı geliştirdi.

Diyar yoldaş, düşmana karşı duyduğu öfkeyi ve Kürt halkının kahramanlık hikayelerinden aldığı ilhamla devrim saflarına katıldı. Başûrê Kurdistan’da en zorlu dönemlerde görev aldı ve daha sonra Rojava’ya yöneldi.

Diyar yoldaş, ancak güçlü bir mücadele ve çelikten bir iradeyle işgalcilere karşı amansız bir savaş verebileceğini biliyordu. Bu yüzden kendini sürekli eğitti ve halkımıza yönelik düşman zihniyetinin, siyasetin ve kirli politikaların farkına vararak bilinçlendi. Savaş tecrübesi ve deneyimleriyle 2019’da Baxoz’un özgürleştirilmesi hamlesinde olduğu gibi, Serêkaniyê Onur Direnişi’nde de büyük bir fedakarlıkla en ön saflarda yer aldı.

Diyar yoldaş, işgalci Türk devletinin desteklediği El Nusra, DAİŞ ve diğer çete gruplarına karşı verdiği mücadeleyle örnek bir duruş sergiledi. Bu mücadele doğrultusunda yönünü Efrîn'e çevirerek Efrîn Kurtuluş Güçleri'ne (HRE) katıldı ve özgürleştirme hamlelerinde aktif rol oynadı. Katıldığı her cephede, en ön saflarda yer aldı; fedakar ruhuyla yeri geldi hem savaşçı hem de komutan olarak büyük bir öncülük gösterdi.

HRE olarak, şehitlerimizin amaçlarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz. Diyar Xerîb yoldaşın bize devrettiği mücadele bayrağını daima yüksekte tutacağız. Bu vesileyle başta Diyar Xerîb’in değerli ailesi olmak üzere, tüm Kürdistan halkına ve yurtseverlerimize başsağlığı diliyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şu şekilde;

Kod Adı: Diyar Xerîb

Adı ve Soyadı: Karwan Hacî

Anne Adı: Buhar

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi: în bölgesi / 22 Eylül 2024