HRE savaşçısı Mezlûm Nêrebiyê’yi binler son yolculuğuna uğurladı

Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında şehit olan HRE savaşçısı Mezlûm Nêrebiyê Şehba’da düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Çağın Direnişi’nin 2’nci aşamasında şehit olan HRE savaşçısı Xalid El-Wawa (Mezlûm Nêrebiyê) binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Fafine ilçesindeki Avrin Hastanesi’nden alınan Şehit Mezlûm Nêrebiyê’nin cenazesi Ehras ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitliğine araç konvoyu ile getirildi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Reşid Foko Kuzey ve Doğu Suriye’deki kazanımların şehitlerin emeği ile gerçekleştiğini dile getirdi.

Efrîn Özerk Yönetimi adına konuşan Henan Seydo ise, “Türk devleti Efrîn’deki demografik yapıyı değiştiriyor. Ama bizler Türk devletine karşı direneceğiz. Efrîn’i özgürleştireceğiz” dedi.

Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Newroz Haşim, Efrîn’in özgürleşmesi için herkesin mücadeleyi büyütmesi çağrısında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi 1 Mart 2018 tarihinde Çağın Direnişi’nde şehit olan Basil Dodeq’in (Rêber Şêrawa) kimlik bilgilerini açıkladı.

Tören şehir Şehit Mezlûm Nêrebiyê’nin toprağa verilmesiyle sona erdi.