HRE üç bölgede işgalcileri vurdu: 6 ölü, 5 yaralı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Şêrawa, Efrîn ve Ezaz’da işgalci Türk güçlerine yönelik düzenledikleri eylemlerde en az 6 işgalcinin öldürüldüğünü, 5’inin yaralandığını bildirdi.

HRE, eylemlerin 15-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiğini belirtti. Açıklamaya göre Şêrawa’da 2, Ezaz’da 1 ve Efrîn’de 3 çete mensubu öldürüldü.

HRE’nin açıklamasında şu detaylar yer aldı:

15 Nisan: Güçlerimiz Şêrawa ilçesine bağlı Kefer Nebo köyünde işgalci orduya bağlı çetelere yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda 2 çete üyesi öldü, 2’si yaralandı.

17 Nisan: Güçlerimiz Ezaz kenti çevresinde işgalci ordu çetelerine yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirdi. Eylemde, 1 çete mensubu öldü.

18 Nisan: Güçlerimiz Efrîn kenti merkezindeki Wetani kavşağında işgalci ordu çetelerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenledi. Bu eylemde, 3 çete üyesi öldü, 3’ü yaralandı.

Tüm bu eylemler sonucunda 6 çete üyesi öldürüldü, 5’i yaralandı. Ayrıca Efrîn ve Şehba’ya bağlı ilçeler ve köylerde insansız hava araçlarının hareketliliği sürüyor ve işgalci ordu bölgedeki çok sayıda köyü bombaladı.