HRE üç bölgede işgalcileri vurdu: En az 9 ölü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn, Ezaz ve Marê'de işgalci Türk güçlerine yönelik düzenlediği eylemlerde en az 9 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, 17-25 Mayıs tarihleri arasında işgalcilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini belirtti. Açıklamada, eylemlerin işgal altındaki Efrîn, Ezaz ve Mare bölgelerinde gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada eylemler ve sonuçları şöyle sıralandı:

"17 Mayıs: Güçlerimiz, Efrîn'de işgalci Türk askerleri ve çetelerine yönelik 2 ayrı sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde, aralarında Ebû Amir Til Rifat isimli çetebaşının da bulunduğu 2 çete üyesi öldürüldü. Türk askerlerinin ölü ve yaralı sayısı ise netleştirilmedi.

Güçlerimiz, Ezaz bölgesinde Türk devletine bağlı çete üyelerine eylem düzenledi. Ancak eylemin sonuçlarına ilişkin net bilgi edinilememiştir.

18 Mayıs: Güçlerimiz Marê'de Türk devleti çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 çete üyesi öldürüldü.

Güçlerimiz, Bab bölgesinde işgalci Türk devleti çetelerine suikast eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 1 çete üyesi öldürüldü.

19 Mayıs : Güçlerimiz, Efrîn'in Şiyê ilçesine bağlı Çeqela ve Alkana köyleri yolunda işgalci Türk devleti çetelerine yönelik sabotaj eylemi düzenledi. Eylemde, bir çete üyesi öldürülmüş, bir çete üyesi yaralanmış ve işgalcilere ait bir araç imha edilmiştir.

23 Mayıs: Güçlerimiz, Efrîn'de Acer köprüsü yakınlarında işgalci Türk devleti çetelerine yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde, 1 çete üyesi öldürüldü.

Güçlerimiz, Marê bölgesinde işgalci ordunun çetelerine yönelik suikast eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 1 çete üyesi öldürüldü.

25 Mayıs: Güçlerimiz, Efrîn'in Mahmudiyê Mahallesi'nde işgalci ordunun çetelerinin kontrol noktasına sabotaj eylemi düzenledi. Eylemde, işgalcilere ait bir araç imha edilirken, ölü ve yaralı çete üyelerine ilişkin net bilgi alınamamıştır.

Güçlerimiz, Efrîn-Ezaz yolunda çete üyelerine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde maddi hasar oluştu.

Öte yandan işgalci Türk devleti ve çeteleri, son dönemde Efrîn ve Şehba'nın köylerine yönelik yoğun bombardımanda bulunmuş ve siviller hedef alınmıştır."