Şehit Hûtî ve Mihemed, son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin Kobanê’nin Zormexar köyüne yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyesi Mihemed Hûtî ile Minbic’te şehit düşen Selim Mihemed, Kobanê’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Kobanê’nin Zormexar köyüne yönelik saldırısında şehit olan Özsavunma Güçleri üyesi Mihemed Hûtî ile Minbic’te şehit düşen Selîm Mihemed, Kobanê’de binlerin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Dicle Şehitliği’nde gerçekleştirilen cenaze töreni, Özsavunma Güçleri savaşçılarının askeri töreni ile başladı.

Törende konuşan Kobanê Kantonu Savunma Konseyi Eşbaşkanı Dilbirîn Kobanê, “İşgalci Türk devleti halkların ortak yaşam iradesinden korktuğu için Kuzey Suriye’deki demokratik projeyi yok etmek istiyor” dedi. Kobanê Kantonu Demokratik Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enwer Muslim ise QSD güçlerinin Dêrazor’daki DAİŞ çetelerinin son işgal alanlarına yönelik ilerleyişini hatırlatarak, Türk devletinin bu saldırıları ile çetelerin intikamını almak istediğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit cenazeleri zılgıt ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.