Jeffrey Ankara'da, Türk ordusu ve çeteler taaruzda!

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Ankara'da Türk yetkililer ve çetelerle yaptığı görüşme öncesi işgalci Türk ordusu ve çeteler Til Temir'in köylerine kapsamlı bir saldırı dalgası başlattı.

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete grupları bugün sabah saatlerinde Til Temir ve Zirgan (Ebû Rasên) hattında keşif uçaklarını koordinesiyle Suriye rejim güçlerine ağır silahlarla kapsamlı bir dalgası saldırı başlattı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Ankara'da Türk yetkililer ve çetelerle yaptığı görüşme öncesi Türk devleti ve ona bağlı El Kaide, El Nusra ve DAİŞ'ten oluşan çeteleri sabah saatlerinde saldırıya geçti.

DÖRT REJİM ASKERİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Til Temir-Zirgan hattındaki Um Şeifa, Qubur Fercanê, Dirdara, Um El Kêf, Kasimiyê, Rihaniyê, Menax ve Mehmûdiyê köylerine silahlı insansız hava araçları (SİHA) koordinesiyle rejim güçlerine yönelik başlattığı saldırılarda en az 5 asker yaşamını yitirdi, 26 asker ise yaralandı.

YARALANAN SUBAYLAR DA VAR

Um Şeifa köyüne yönelik saldırılarda iki rejim subayı da yaralandı. Yaralananların yarbay rütbesindeki Ahmed Şerif Ahmed ve albay rütbesindeki Munif Mensur olduğu öğrenildi. Yaralılar Til Temir’deki Şehit Lêgerîn Hastanesi’ne kaldırıldı.

SİHALARLA SALDIRI

Diğer yandan Qubûr Fercanê köyüne yönelik saldırılarda 4 rejim askeri yaşamı yitirdi. Ayrıca Um El Kêf köyünde 2, Dildarê köyünde ise 6 rejim askeri yaralandı. Dildarê köyünde rejimin üzerinde katyuşa silahı bulunan bir aracı Türk SİHA'ların saldırılarında imha edildi.

SAĞLIK VE BASIN ÇALIŞANLARI HEDEF ALINDI

Saldırıların yoğunlaştığı Um Şeifa köyünde Suriye devlet televizyonu El-İhbariyê muhabiri Fadil Hemad de yaralandı. Ayrıca Dildara köyüne yönelik saldırılarda Aram Ehmed (22) isimli sağlık görevlisi yaralandı.

SİVİLLER GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI

Saldırıların yoğunlaştığı Um Şeifa, Qubur Fercanê, Dirdara, Um El Kêf, Kasimiyê, Rihaniyê, Menax ve Mehmûdiyê köylerinden çok sayıda sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

Tank, top, havan ve obüs gibi ağır silahlarla yapılan saldırılar devam ederken, bölgede insansız hava araçları (İHA) ve SİHA'ların yoğun hareketliliği yaşanıyor.