'Kadınlar Rojava Devrimi ile zincirlerini kırdı'

Kuzey-Doğu Suriye Kadın Meclisi, yayımladığı mesajla Rojava Devrimi'ni kutlayarak kadınların, Rojava Devrimi ile kendisine dayatılan zincirleri kırdığını vurguladı.

Kuzey-Doğu Suriye Kadın Meclisi, 19 Temmuz (Rojava) Devrimi’nin yıl dönümünü yayımladığı yazılı açıklamayla kutladı.

Rojava Devrimi’nin uygarlık tarihinde yeni bir adım olduğunun belirtildiği açıklamada, “Üçüncü çizgiyi esas alan Kürt, Arap, Süryani ve Asuri halklar, hep görmezden gelinen yok sayılanların devrimine imza attı” denildi.

Özerk Yönetim sisteminin, halklar arası toplumsal sözleşmeye dönüştüğünün vurgulandığı açıklamada, “Kadınlar, Rojava devrimiyle kendisine dayatılan zincirleri kırdı. Direnişte öncü oldu, DAİŞ gibi karanlık güçleri bozguna uğrattı” ifadesi kullanıldı.

Farklı halk ve inançların bir arada yaşadığı demokratik bir yönetim modelinin başta Türk devleti olmak üzere tüm şovenist devletlerin planlarına engel olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Türk devletinin devrimi boğmak için işgal saldırılarında bulunduğu belirtildi.

Rojava Devrimi’nin kutlandığı açıklamada, “Kadınların mücadelesi ve fedakarlıklarıyla askeri, siyasi ve yönetim alanlarında elde ettiği kazanımları koruyacağımızın sözünü yineliyoruz” denildi.