KDP Metîna’da işgalci Türk ordusu için üs inşa ediyor

Türk ordusunun işgal saldırılarıyla yerleşmeye çalıştığı Metîna’nın Girê Ortê alanında KDP’nin işgalci ordu için üs ve sığınak inşa etme çalışmaları görüntülendi.

Türk ordusunun işgal saldırılarıyla yerleşmeye çalıştığı Metîna’nın Girê Ortê alanında KDP’nin işgalci ordu için üs ve sığınak inşa etme çalışmaları görüntülendi.

Türk ordusunun 17 Nisan 2022’de Güney Kürdistan’ın sınırları içinde bulunan Zap, Metîna ve Avaşîn’e dönük başlattığı işgal saldırılarına karşı HPG-YJA Star gerillalarının tarihi direnişi sürerken, KDP’nin Kürdistan’a yaptığı ihanet bir kez daha belgelendi.

İşgal saldırılarının hedefi olan ve Türk ordusunun bir süredir yerleşmeye çalıştığı Metîna’nın Girê Ortê alanında KDP güçlerinin zırhlı araçlar eşliğinde kepçe ve greyderlerle hummalı çalışması bölgede bulunan gazeteciler tarafından görüntülendi.

KDP GÜÇLERİ TÜRK ASKERİ İÇİN YOL DA YAPIYOR

Türk askerlerinin gizli birliklerinin daha önce yerleşmeye çalışırken görüntülendiği bu tepede şimdi de KDP güçleri ağır iş makinalarıyla önce yol ardından da üs ve sığınak inşasına başladı. Aynı bölgede bulunan işgalci orduya ait gizli birlikler ise Kürdistan Özgürlük Gerillaları’nın saldırısına uğramaması için KDP güçlerinin koruması altında olduğu ortaya çıktı.

İŞGALCİLER DAHA ÖNCE TUTUNAMAMIŞTI

Kanî Masî ilçesinin kuzeyine düşen bu alanı daha önce işgal etmeye çalışan Türk askerleri birçok kez HPG ve YJA Star gerillalarının hedefi olmuş ve yerleşememişti. Bunun üzerine de KDP devreye girmişti. KDP’nin öncülüğünde buradaki işgalci orduya ati gizli birlikler Federe Kürdistan Bölgesi’nin bayrağı altında korumaya alınmıştı.