Kobanê’de Türk devletinin saldırılarına karşı yürüyüş

Kobanê’nin Qinê ilçesinde, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak ve gerillanın direnişini selamlamak için yürüyüş gerçekleştirildi.

Qinê İlçe Meclisi tarafından düzenlenen yürüyüş, ilçe meclisi binası önünde başladı. “Katliam ve yeni komploya hayır” şiarıyla yürüyüşe başlayan halk, Hemîdaş köyüne doğru yürüyüşe geçti.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyeleri, Sivil Toplum Kurumları temsilcileri ve halk yürüyüşteki yerini aldı. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı. Yürüyüşte, ayrıca gerilla ve İmralı direnişi selamlandı. Hemîdaş köyü dört yolunda sonlanan yürüyüş, burada mitinge dönüştü.

‘GERİLLA ONURLU YAŞAM İÇİN DİRENİYOR'

Mitingde kısa bir konuşma yapan Qinê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Sûad Elemdar, Kürdistan Özgürlük Hareketi savaşçılarının 44 yıldır dağlarda Kürtlerin onurlu yaşaması için direndiğini belirtti.
Kürt Halk Önderi'nin, Türk devleti ve diğer devletlerin, devrimlerini yıkmak çabalarına izin vermediğini belirten Sûad, “Gerillaya karşı yürütülen savaşta ağır ve yasaklı silahların kullanıldı. Fakat Kürt halkı, gerillanın direnişi sayesinde işgalciler başarılı olamayacak” dedi.
Bölgede ayrıca, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnen gerillayı destekleyen ve ABD'nin 3 PKK yönetici hakkındaki açıklamalarını kınayan eylemler yapılıyor.