Kobanê’de aşırı yağış sele sebep oldu: 2 kişi yaşamını yitirdi

Yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen sel sonucu Kobanê’nin batısında iki kardeş yaşamını yitirdi. Sel nedeniyle onlarca ev su altında kalırken, kanton genelinde elektrik ve internet kesintisi yaşandı.

Çarşamba günü Kobanê’de yağan şiddetli yağmur sonucu sel meydana geldi. Kobanê’nin batı köylerinde onlarca ev su altında kaldı, onlarca araç da suda sürüklendi. Yaklaşık 2 saat süren yağış nedeniyle kanton genelinde elektrik ve internet hatları da kesildi.

Çeqel Weran köyünde Hisen Emin El Hiseno (35) ve Hela Emin El Hiseno (18) adlı kardeşler yaşamını yitirdi. İki kardeşin cenazelerinin hala bulunamadığı belirtildi.

Ayrıca El Qeneya beldesine güney giriş yolu yıkıldı. Beldede onlarca ev de yıkılırken, zeytin ve farklı türlerde ağaçlar da söküldü. Belde ve çevre köylerinde su seviyesi bir metreye ulaştı.

Diğer yandan Kobanê’nin güneyinde Boxaz köyünde de bazı evler yıkıldı. Heyva Sor a Kurd ekipleri bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor.

12 Mayıs’ta da Kobanê kent merkezi ve bazı çevre köylerde sel meydana gelmiş, özellikle Botan mahallesinde büyük hasar meydana gelmiş, 30’dan fazla ev yıkılmıştı.