Kobanê’de binler uluslararası komployu protesto etti

Kobanê’de 9 Ekim uluslararası komployu protesto eden binler, komplo ve işgal saldırılarının halk direnişiyle boşa çıkarılacağı mesajı verdi.

Kobanê’de binlerin katılımıyla gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşle, 9 Ekim uluslararası komplosu ile Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik soykırım saldırılarının yıl dönümü protesto edildi.

Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra üzerinde “İşgale hayır”, “9 Ekim komplosunu kınıyor” yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti.

Türk devletinin işgal saldırılarına öfkenin haykırıldığı yürüyüş, Şehit Egîd Meydanı’nda mitinge dönüştü. Burada Kobanê’deki kadın örgütleri adına konuşan Almaz Romî, “Önderliğe dönük uluslararası komplo ile Girê Spî ve Serêkaniyê’ye dönük işgal saldırılarının tarihi tesadüf değildir. Türk devleti, planlı politikaları çerçevesinde saldırılarda bulundu. Saldırı ve komployla Kürt halkının kimliği yok edilmek istendi” dedi.

Uluslararası komployu kınayan Kobanê Kanton Meclisi Eş Başkanı Mistefa Êto ise “Şu an, Önder Abdullah Öcalan’ın 20 yıl önce yaşadığı komplo tarihi tekrarlanıyor. Halkların özgürlük mücadelesinin başladığı her noktada Türk devletinin saldırıları yaşanıyor. Komployu direnişle boşa çıkarttığımız gibi Türk devletinin işgal politikalarını da direnişle boşa çıkaracağız” diye konuştu.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.