Kobanê’de on binler işgal tehditlerine karşı yürüdü

Kobanê halkı, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik tehdit ve saldırılarını kitlesel bir yürüyüş ile protesto etti.

Kobanê’de Fırat Bölgesi’nden on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kitlesel yürüyüş ile Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik tehditlerini kınandı. Yürüyüşe ayrıca Fırat bölgesi sivil kurum üyeleri, Kürt siyasi partileri de katıldı.

Özgür Kadın meydanında başlayan yürüyüşte halk “Erdoğan Osmanlı çağını canlandırmak için tehditler savuruyor”, “Kobanê’ye yönelik saldırılar, DAIŞ’e nefes aldırmak içindir” ve “Tehditlerini bizi korkutmuyor aksine direniş ısrarımızı yükseltiyor” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş Şehit Egid Meydan’ında mitinge dönüştü. Burada konuşan Kobanê Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Yöneticisi Dilber Yusif, “Herkes bilmelidir ki Erdoğan’ın tehdit ettiği kent aynı zamanda terörist grupların saldırılarına karşı savaştığı kenttir” dedi.

Dilber, Uluslararası Koalisyona, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik tehditleri ve saldırıları karşısında tavırlarını netleştirme çağrısı yaptı.

Eylem, QSD savaşçılarının direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.