Kobanê halkı, Türk devletine karşı alanlara çıktı

Kobanê halkı, Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıktı. Halk, ABD'nin PKK yöneticilerini hedef alan kararını da kınadı.

Kobanê’de binlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı alanlara çıktı. Yürüyüşe katılan halk, “ABD’nin Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülerine yönelik kararına hayır” mesajını da verdi.

'DAİŞ CANLANDIRILIYOR' UYARISI

Jina Azad Meydanı’ndan Şehit Egîd Meydanı’na kadar yürüyen kitle, “Kobanê’ye saldırı insanlığa saldırıdır”, “Kobanê’ye saldırı DAİŞ çetelerini canlandırmaktır”, “Uluslararası sessizliğe hayır” sloganlarını attı.

Halk, Türk devletinin Girê Spî’ye saldırılarında katlettiği 6 yaşındaki Sara Mustafa’nın fotoğraflarını da taşıdı.

'TÜRK DEVLETİ KARIŞIKLIK YARATMAK İSTİYOR'

Eylemde Kobanê Kanton Meclisi Eş Başkanı Mistefa İto, Kongreya Star yöneticilerinden Almaz Romi tarafından konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, Türk devletinin saldırıları ve Sara Mistefa’nın katledilmesi kınandı.Türk devletinin, saldırılarıyla demokratik projesi hedeflediği ve bölge halkları arasında karışıklık yaratmak istediği, DAİŞ çetelerinin de yeniden canlandırılmasını amaçladığı belirtildi.

Konuşmalarda ABD’nin Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülerine yönelik kararı da kınandı.

Türk devleti, Ekim ayının sonunda Kobanê ve Girê Spî’ye saldırmış, saldırılarda Sara Mustafa adlı çocuk ile iki Öz Savunma Güçleri savaşçısı şehit olmuştu