Kobanê ve Şehba’da binler işgalcileri protesto etti

Kobanê ile Şehba’da alanlara çıkan binlerce kişi işgalci Türk devleti ve çeteleri protesto etti.

Kobanê’de binlerce kişi Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Jina Azad Meydanı’nda bir araya geldi.

Yürüyüş Kobanê’nin doğusunda bulunan ve işgalci Türk askerleri ve Rus askeri polislerinin ortak devriye turu attığı Korpîngarê köyünde yapıldı. İşgalci Türk askerleri ve Rus askeri polislerinin ortak devriyesine tepki gösteren halka ateş açıldı. Saldırıda 2’si gazeteci 8 sivil yaralandı.

Şehit Egid Meydanı’nda mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Kobanê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Ferhan Kobanê, uluslararası topluma çağrıda bulunarak işgalci Türk devletinin işlediği insanlık suçlarının önünü almasını ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına destek vermesini istedi.

Daha sonra Kongreya Star adına konuşan Bêrivan Hesen, işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı mevzilerde direnen savaşçıları selamladı. Türk devletinin halkların birliğini esas alan demokratik ulus projesinin başarılı olmasını istemediğini vurgulayan Bêrivan Hesen, “Türk devleti demokratik projeleri kendisine tehlike olarak görüyor. Sonuna kadar güçlerimize destek vereceğiz ve işgali yeneceğiz” diye konuştu.

Yürüyüş, “Yaşasın Onur Direnişi” sloganları eşliğinde sona erdi.

ŞEHBA

Şehba ve Efrîn’den binlerce kişi, işgalci Türk devleti ve DAİŞ/El-Nusra çetelerinin saldırılarına karşı yürüdü. Şehba’nın Babinis ilçesindeki Muşat okulu önünde bir araya gelen binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Onur Direnişi şehitlerinin fotoğrafları, zeytin dalları ve Onur Direnişi’ne destek mesajlarının yer aldığı pankartlarla yürüyüşe geçti.

Sık sık işgal karşıtı direniş sloganlarının atıldığı yürüyüş, ilçenin ana caddeleri boyunca devam etti ve ilçe meydanında mitinge dönüştü. Burada Efrîn Kanton Meclisi adına Mihemed Abdo ile Kongreya Star adına Fikret Abdalo konuştu.

İşgal saldırılarına karşı sürdürülen Onur Direnişi’ne dikkat çeken konuşmacılar, işgalciler bölgeden çıkarılana kadar direnişlerinin devam edeceğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından kitle adına hazırlanan ortak metin okundu. Türk devletinin işgal saldırılarında savaş ve insanlık suçları işlediğinin belirtildiği açıklamada, bölgedeki demokratik projenin hedef alındığı vurgulandı.