Kobanêliler Rusya'yı protesto etti

Kobanêliler, Rusya’nın Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı sorumluluğunu yerine getirmediğine dikkat çekti.

Yüzlerce Kobanêli, Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu’nun çağrısı üzerine Rus askeri polis merkezi önünde eylem düzenledi.

Rusya’nın işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sessizliğine tepki gösteren halk, Rusya’nın bölgede garantör güç olduğunu ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) ateşkese bağlı olduğuna dikkat çekti.

'RUSYA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMİYOR'

Eylemde konuşan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Eyşe Efendî, “Buraya birçok defa geldik. İşgalci Türk devletinin bölgelerimize dönük saldırılarını durdurmasını istedik fakat Rusya bölge halklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmiyor. Eğer yerine getirmeyecekse buyursun çıksın bölgeden” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın verdiği sözleri tutmadığını ve bölgede kalması için artık bir nedenin kalmadığını belirten Eyşe Efendî, “Rusya ya sorumluluğu gereği Türk devletinin saldırılarını durdursun ya da bölgelerimizden çıksın" dedi.

Eyşe Efendî, bölge halkının işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sonuna kadar direneceğine dikkat çekerek, halkın daha önce yaptığı fedakarlıklar gibi bölgelerini işgalcilerden temizlemek için fedakarlıklar yapmaya devam edeceğini ifade etti.
Halk, mesajlarının Rus temsilcilere ulaştırılması için kendi aralarında bir komite oluşturdu. Komitenin mesajı Rus temsilcilere ulaştırmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan PYD Fırat Bölgesi Yönetim Komitesi üyesi Ehmed Şêxo, “Görüşme olumlu geçti. Saldırıları durduracakları sözünü verdiler” dedi.