Komünist Devrimci Kadınlar’dan Efrîn çağrısı

Komünist Devrimci Kadınlar (Jinên Komûnîst ên Şoreşger-JKŞ), Türk devletinin Efrîn işgali ve kadına yönelik saldırılarına tepki göstererek, işgal altındaki bölgelerin yeniden özgürleştirileceğini belirtti.

JKŞ yaptığı yazılı açıklamada, “Bütün dünyanın gözleri önünde ve uluslararası emperyalist güçlerin desteği ve onayı ile Ocak 2018’de Efrîn, Ekim 2019’da SerêKaniyê ve Girê Spî faşist, işgalci Türk devleti ve gözü dönmüş çeteleri tarafından işgal edildi. Faşist Türk devleti ve ona bağlı çeteler işgalin ardından saldırılarını sürdürüyor. Efrîn işgal edildikten sonra binlerce Efrînli Kürt, Arap, Türkmen, Alevi halkları topraklarından sürgün edildi. Yerlerine çeteler ve aileleri yerleştirildi” dedi.

Uluslararası savaş hukukunu dahi yok sayan işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn halkının tüm malını, mülkünü, evlerini, arazilerini talan ettiği ve etmeye devam ettiğini belirten JKŞ, şunları ifade etti:

“Elbette ki en büyük saldırılar İşgalci Türk devletinin kodlarında olduğu gibi yine kadınlara yönelik gerçekleştiriliyor. Son süreçte kaçırılan ve kaybedilen onlarca Efrînli kadının Türk devletine bağlı zindanlarda işkence görüntüleri çıktı. Bunun elbette ki anlamı Efrînli kadınlar şahsında kadın devrimimizin iradesi kırılmaya çalışılıyor. Efrînli kadınlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar DAİŞ’in binlerce Êzidî kadına yönelik gerçekleştirdikleri saldırı ile aynı zihniyetten besleniyor ve bu saldırının bir devamıdır.

Kadınlar şahsında gerçekleştirilen ve bilinçli olarak medyada yayınlanan işkence görüntüleri Rojava kadın devriminin iradesini kırmaya yöneliktir. Ve bu adımla Rojava ve Kuzey Suriyeli kadınlara şu mesaj verilmek istenmektedir. Eğer bu devrim içerisinde yer almaya devam ederseniz sonunuz budur. Bu politika sadece Efrînli değil aynı zamanda bütün Rojava, Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlara ve dünyanın her yerinde ki işçi, emekçi, ezilen kadın kimliğine yönelik bir saldırıdır.”

Efrin, Serêkaniyê, Gire Spi işgaline onay veren ve izleyen bütün uluslararası emperyalist güçler, gerici, sömürgeci bölge devletlerin tüm bu saldırıların ortağı ve sorumluları olduğunu kaydeden JKŞ, şöyle noktaladı:

“4 Parça Kürdistan’dan Türkiye’ye, Tüm Ortadoğu’dan Avrupa’ya ve Latin Amerika’ dan her yere tüm kadınları İşgale ve Efrînli kadınlar şahsında Rojava kadın devriminin iradesine karşı gerçekleştirilen saldırılara karşı kadın devriminin iradesini ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Biz Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) olarak bir kez daha bütün kadınları kadın düşmanı, erkek egemen zihniyete karşı, topraklarımızın işgaline ve özelde kadın bedenini, kimliğini hedef alan tüm saldırılara karşı öz savunma bilincini ve örgütlülüğünü büyütmeye çağırıyoruz. Kadın Devriminin İradesi ile Efrin, Serê Kaniyê, Girê Spî ve İşgal altında olan bütün topraklarımızı Arin, Barin, Avesta, Sarya ve Destanların feda ruhu ile özgürleştireceğiz.”