Kongra Star: Rojava için herkes direnişte buluşmalı

Kongra Star, Rojava için herkesi direnişe davet ederken, "BM Güvenlik Konseyini bu kirli ve soykırımcı saldırıları durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

Kongra Star, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sessiz kaldığımız her saniyede yaralı ve şehitlerin artma olasılığı çok yüksek" uyarısı yapılırken, "Kürtlere yönelik bir etnik temizlik harekâtına giriştiği çok açıktır. Yine bu topraklarda yaşayan farklı inanç ve kültürel kimliğe sahip halklara yönelik etnik soykırımı ve göç ettirme politikasını da devreye koyduğu herkesçe bilinen bir gerçekliktir" denildi.

EYLEM VE KARARLILIK ÇAĞRISI

Kongra Star, "Bu sebeplerle tüm dünya kadınlarını, hepimiz için büyük bedeller ödenerek yaratılan bu özgürlük adasını korumaya ve çoğaltmaya çağırıyoruz. Tüm dünya kadınlarını ‘Kadınlar Rojava’yı savunuyor’ kampanyası temelinde her yerde eylemlilikler geliştirmeye çağırıyoruz" dedi.

"Herkesi ayağa kalkmaya ve direnişimizle buluşmaya çağırıyoruz" diyen Kongra Star, şunları da kaydetti:
"Yine belli girişimleri olan siyasetçi, kurum ve hükümetlerin daha kararlı ve etkili olmasını sağlayacak eylem ve açıklamalarla demokratik tepkilerini göstermeye çağırıyoruz.

BM'YE: KİRLİ SALDIRILARI DURDUR!

Yarın toplanacak olan BM Güvenlik Konseyini bu kirli ve soykırımcı saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Tüm dünya kadınlarını BM Güvenlik Konseyine seslerini duyurmak için ayağa kalkmaya çağırıyoruz."