Kongreya Star ve TEV-DEM, uluslararası komployu kınadı

Kongreya Star ve TEV-DEM, uluslararası komployu kınayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın projesinin çözüm olduğunu vurguladı.

Kongreya Star ve TEV-DEM, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun 22’nci yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklamalar yaptı.

KONGREYA STAR: İMRALI'DA DA HALKLAR İÇİN ÇALIŞTI

Kongreya Star, şunları kaydetti:
"Komplo başarısız oldu. Önderlik esir alınarak yok olmadı. Cezaevini, demokrasi ve barış metodunu yaygınlaştıran bir akademiye dönüştürdü. Yalnızca Kürt halkı için değil, hegemon devletlerin baskısı altında olan bütün dünya halkları için. Rojava devrimi, özellikle bütün bölge halkının katıldığı özerk yönetimler bunun en canlı örneğidir. Çünkü bu projede özgürlük ve gelecek garantisi gördüler.
Önderlik felsefesine inanan bütün halkları ve kadınları komploculara ve Önder Apo’ya dönük uygulanan ağır tecride, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarına karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

TEV-DEM: ÖCALAN'IN PROJESİ ÇÖZÜMDÜR

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ise komployla halkların kazanımlarının hedeflendiğine dikkat çekerek, "Komplo işgal politikalarıyla sürüyor" dedi.
TEV-DEM, şunları da belirtti: "Halk, Demokratik Ulus felsefesini, bölgedeki tüm sorun ve savaşların tek çözüm yolu olarak görmektedir. Dünyadaki tüm demokratik kesim ile özgürlük isteyenlere, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması ve komplonun boşa çıkarılması için mücadele yürütme çağrısı yapıyoruz."