Kouchner: Terörün yenilgisi, bu kentte Kobanê'de başladı

QSD’nin DAİŞ karşısında kazandığı zafer kutlamasına katılan Fransa eski dışişleri bakanı Bernard Kouchner, “Terörün yenilgisi bu kentte, Kobanê’de başladı. Terörle mücadele henüz sonlanmış değil. Bu kriz sona erene kadar sizinleyiz” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile uluslararası koalisyon temsilcileri ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen kutlama, kent merkezindeki Newroz salonunda düzenlendi.

Kutlamada konuşan Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hamid El-Mihbaş, “Özgürlüğün ve DAİŞ’i bitirmenin bedeli çok ağır oldu. 11 bin şehit ve 21 bin yaralı verdik. Kutlama yapılan birçok gün ama teröre karşı zaferin ilan edildiği günü kutlamak daha bir farklı” dedi.

Kutlamada konuşan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî ise DAİŞ’e karşı zaferin şehitlerin emekleri ve halkların ön cephelerdeki dayanışması ile kazanıldığını söyledi.

EBDÎ: ORTAK EMEKLE DAİŞ YOK EDİLDİ

Ebdî konuşmasının devamında Güney Kürdistanlı peşmergeler ve enternasyonal savaşçıların rolüne de değinerek, “Ortak emekle DAİŞ yok edildi” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin askeri ve sivil yönetiminin, Efrîn’den çıkması ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerini bırakması şartıyla Türkiye ile diyaloglara hazır olduğunu da dile getiren Ebdî, Suriyeli güçlere, DAİŞ işgalinin bitirilmesi sonrası süreçte barış sürecini başlatmaları çağrısında bulundu.

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Suriye’nin güvenliğine dönük saldırılara karşı meşru savunma haklarını kullanacaklarını belirtti.

KOUCHNER:

Kutlamaya katılan Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ise, “Tüm dünyayı tehdit eden teröre karşı savaşan sizlersiniz. Gözümüz ve yüreğimiz sizinleydi. Terörün yenilgisi bu kentte, Kobanê’de başladı. Terörle mücadele henüz sonlanmış değil. Bu kriz sona erene kadar sizinleyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kültür sanat grupları sahne aldı. 3 saat devam eden kutlamada, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Şehit Aileleri Meclisi, Gaziler Kurumu, İç Güvenlik Güçleri, YPG-YPJ ve QSD savaşçılarına, DAİŞ’e karşı zaferdeki emeklerinden dolayı plaket verildi.