Kürt Ulusal Birliği Partileri'nden ırkçı saldırıya tepki

Kürt Ulusal Birliği Partileri, Sakarya’da Kürt  işçilere dönük ırkçı saldırıyı kınadı,"Faşist Türk devleti Türkleri Kürtlere karşı kışkırtıyor" dedi.

Kürt Ulusal Birliği Partileri, Mardin Mazıdağı'ndan Sakarya'ya giden Kürt işçilere dönük ırkçı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
“Savaş ve kaostan beslenen ve kimsenin güvenli bir yaşam sürmesini istemeyen faşist Türk devleti, halklar arasında düşmanlık yaratma politikalarına devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'FAŞİST DEVLET TÜRKLERİ KIŞKIRTIYOR'

"Türk halkını Kürt halkına karşı kışkırtan Türk devleti, Türk halkına şovenistliği aşılayarak, düşmanlık siyasetine araç olarak kullanıyor. Kürdistan’da göç politikalarına devam ediyor.  Türk devletinin politikaları sonucu Türkiye’de Kürtler her gün farklı şekillerde saldırılara maruz kalıyor. Türkiye’de bulunan Suriyeli göçmenler de faşist grupların saldırılarına maruz kalıyor.
Dün Sakarya’da Kürt işçilerine yönelik bir saldırı gerçekleştirildi. Aynı zamanda Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spi’de de her gün benzer saldırılar gerçekleştiriliyor. Türk basını ister Kürt, ister Arap, ister kabileler arasında olsun Kuzey ve Doğu Suriye halkları arasında da fitne çıkarmaya çalışıyor.

HALKA VE SİYASİ GÜÇLERE ÇAĞRI

Kürt Ulusal Birliği Partileri olarak Kürt işçilerine yönelik aralıksız devam eden saldırıları ve Türk devletinin kirli politikalarını kınıyoruz. Halkı ve siyasi güçleri bu kirli uygulama ve suçlar karşısında bilinçli olmaya ve halkı bilgilendirmeye çağırıyoruz. Bu olayın son olacağına ve zaferin halkların, demokratik güçlerin olacağına inanıyoruz.”