Kuzey-Doğu Suriye'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, küresel salgın Covid-19 nedeniyle 23 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, koronavirüsü tehdidi nedeniyle 23 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere tüm Kuzey-Doğu Suriye'de geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

Kuzey ve Doğu Suriye Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yasağa ilişkin yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Korona virüsü salgınının dünyaya ve bölgeye verdiği ciddi zararlar göz önüne alındığında, vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için bu konuyu Kuzeydoğu Suriye'nin özyönetim bölgelerindedi tüm vatandaşlarına aşağıdaki önlemlere uymaya çağırıyoruz:

1- Kuzey ve doğu Suriye'deki tüm yönetim alanlarında sokağa çıkma yasağı, Pazartesi sabah saat 23:00 - 20:00'da başlıyor.

2 - Sivil idareler arasında ve her bir idare içindeki büyük şehirler arasında hareket, cumartesi sabahından başlayarak, 21 Mart 2020 tarihi saat 06.00'dan itibaren yasaklanmıştır.

3- Tüm restoranlar, kafeler, ticaret merkezleri, parklar, özel tıbbi klinikler, düğün salonları ve yas çadırları kapalı olacaktır.

4- Tüm hastaneler, kamu ve özel sağlık merkezleri, uluslararası kuruluşlar, haç ve Kızılay, eczaneler, sterilizasyon komiteleri, temizleyiciler, fırınlar, gıda mağazaları, gıda araçları bebek sütü, yakıt tankerleri ve yakıt tankları bu yasağın dışındadır.

5- Tüm yurttaşlar, yukarıda belirtilen prosedürlere harfiyen uymak zorundadır ve herhangi bir ihlal, sahibini usulüne uygun olarak yasal hesap verebilirliğe maruz bırakacaktır.