Kuzey Doğu Suriye'ye işgal saldırısı

Türk devleti Kuzey-Doğu Suriye'ye işgal saldırısı başlattı.

23:46

Şu anda Ceylanpınar’daki bütün camilerde eş zamanlı olarak ezan okundu. Ezanın ardından da tekbir getirildi.

23:19

QSD savaşçıları, Kobanê’nin batısındaki bir karakolu imha etti.

 

23:16

https://anfturkce.com/avrupa/avrupa-daki-kuerdistanlilar-rojava-icin-meydanlarda-131383

22:43

İşgalci Türk ordusu Şehba ve Til Rifat'ı obüslerle bombalıyor.

22:42

Fransız siyasi parti Demokratlar ve Bağımsızlar Birliği (UDI) Başkanı Jean-Christophe Lagarde, Türk işgaline karşı uçuşa yasak bölge kurulmasını istedi.

Twitter üzerinde bir açıklamada bulunan Lagarde, “DAİŞ’e karşı bize yardım eden Kürt ittifaklarımıza karşı Suriye’deki Türk saldırısı Donald Trump’ın kaçıklığının bir ürünüdür. Fransa, bu affedilemez sırt dönmenin suç ortağı olmamalı. Uçuşa yasak bölge dayatarak Kürtlere yardım etmek gerekiyor” dedi.

22:38

Girê Spî'de anne ve baba katledildi, çocukları ağır yaralı. İşgalci Türk ordusu sivilleri hedef almaya devam ediyor. Girê Spî'ye bağlı Mitkalta köyünü bombalayan işgalci Türk ordusu bir aileyi hedef aldı. Bombardımanda anne ve baba yaşamını yitirirken, çocukları da yaralandı. 

22:28

Türk ordusu Girê Spî’ye geçme girişimi QSD savaşçıları tarafından engellendi. Girê Spî’de duvarı kaldırıp geçmeye çalışan işgalci Türk ordusu ağır darbe aldı. Kente şu anda aralıklarla havan atışları yapılıyor.

22:27

Dêrik sınırında QSD savaşçıları ile Türk askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

22:26

QSD savaşçıları, Kobanê Zormagar’dan Cerablus’ta işgalcilerin konumlandığı noktaları vurdu. 12 çetenin öldüğü, 34 çetenin de yaralandığı öğrenildi.

22:14

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırıları ardından İran Meclis Başkanı Ali Laricani Türkiye ziyaretini iptal etti.

22:12

“Kürtler müttefikimizdi ve müttefikimizdirler” diyen Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, BMGK ve AB’nin yaptırım uygulamasını isterken, Türkiye’nin NATO üyeliğinin de askıya alınması seçeneğine vurgu yaptı.  

 

22:10

İşgale karşı direniş gösteren QSD savaşçıları ile Türk askerleri arasında çıkan çatışmada iki Türk askeri öldürülürken, iki asker de yaralandı.

22:08

QSD Derik güçleri savaşçıları, sınır üzerinden bu gece saat 22:25’te Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Bazift köyünde işgalci Türk ordusuna ait karakolu vurdu. Türk ordusu bu karakoldaki ölü ve yaralılarını ambülanslarla taşıma başladığı öğrenildi.

22:04

Türk Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey ve Doğu Suriye’ye karadan da işgal saldırılarının başlatıldığını öne sürdü.

22:00

Türk ordusunun Girê Spî’ye yönelik düzenlediği saldırıda Mikalta köyünde yaşayan bir çift yaşamını yitirdi.

21:53

 

21:52

İşgalci Türk devleti, DAİŞ çetelerinin kaldığı Qamişlo’daki Cerkîn cezaevinin etrafını bombalıyor. 

21:49

Kuzey Doğu Suriye'ye işgalin merkezi olan Akçakale'ye askeri sevkıyat devam ediyor.

21:48

Suudi Arabistan, Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırılarını kınadı.

21:30

 

21:28

El Nusra çeteleri ve Türk ordusu 3 koldan Sêrikaniyê'yi yoğun bir şekilde bombalıyor. İşgalciler yoğun top atışları altında karadan alana girmek istiyor.

21:25

Hesekê Kantonu'na bağlı Dirbêsiyê bölgesinde QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

21:25

Hesekê Kantonu'na bağlı Dirbêsiyê bölgesinde QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

21:17

 

21:11

İşgalci Türk ordusu Sêrikaniyê'nin Til Helef ilçesine bağlı Diwîre köyünü bombalıyor. 

21:08

Qamişlo sınırında ağır silahlarla çatışma devam ediyor. Türk ordusu şehir merkezine havan attışlarını sürdürüyor. Sivil halktan yaralılar var.

21:05

 

21:00

Qamişlo'nun Bişeriya mahallesine yönelik bombardımanda 25 yaşındaki Juliet Nikola isimli Süryani kadın ve 37 yaşında Fadi Hapsono ağır yaralandı. Kentteki bombardıman sürerken, kimi evlerde de bombardıman nedeniyle yangın çıktı.

20:45

QSD: 3 savaşçımız ve 5 sivil insanımız şehit düştü.

20:44

 İşgalci Türk devleti ve çeteleri Qamişlo ve Girê Spî kent merkezlerine yoğun  şekilde bombalıyor.

20:38

 QSD savaşçıları Derik sınırında Türk ordusuna ait bir tankı imha etti.

20:31

 

20:15

İşgalci Türk ordusu obüslerle Kobanê'nin Sülük Kasabasını vuruyor. QSD güçleri karşılık veriyor.

20:13

Derik'e bağlı Eyn Dîwarê'da İşgalci Türk devleti ile QSD savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

20:07

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını başlattığının duyulması üzerine İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Kürtler ve dostları, Rojava'nın savunulması için ayağa kalktı.

19:55

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Girê Spî’nin çevresini bombalıyor. Bölgede savaş uçaklarının hareketliliği devam ediyor.

19:46

Qamişlo’da Süryani ve Asurilerin yaşadığı Bêşiriye mahallesine yönelik işgalci Türk ordusunun düzenlediği saldırıda bir sivil yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı

19:35

İşgalci Türk ordusu, Amûdê’nin Xatuniyê köyüne top ve havanlarla saldırıyor.

19:34

QSD savaşçıları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşılık veriyor. Dêrik’ten Girê Spî’ye olan sınır hattı boyunca çatışmalar yaşanıyor.

19:33

İşgalci Türk devletinin Qamişlo’ya yönelik düzenlediği saldırılarda Münir Hebib ile Bêşiriye mahallelerinde yaşayan 3 sivil yaralandı.

19:18

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çete grupları, Qamişlo kent merkezi ve etrafını obüs ve topçu atışları ile bombalıyor. Bombardımanın yapıldığı noktalarda yüzbinlerce sivil yaşıyor.

19:11

Mısır, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye başlattığı işgal saldırılarını kınayarak Arap Birliği'ni acil toplantıya çağırdı.

18:56

 

18:51

Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik başlatılan saldırılara ilişkin DİDF tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının bozulmaması için AB ülkeleri bu işgale göz yummaktadır" denildi.

18:44

Fransa Senatosu’nda Cumhuriyetçi Hareket Grup Başkanı Bruno Retailleau: “Kuzey Suriye’de Kürtlere karşı başlatılan Türk askeri operasyonunu kınıyorum. Fransa, İslami totalitarizme karşı bu direnişin kahramanlarını hiçbir şey yapmadan ölüme terk edemez. Bu bizim onurumuzun gereğidir.”

18:43

 

18:43

Fransa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marielle de Sarnez, “Kınıyorum ve bu komisyonda bu eylemleri açık bir şekilde kınamalıyız.  Bunun uluslararası hukukun ihlali olduğunu düşünüyorum, sınır ihlalidir, Kürtlerin ve ittifaklarımızın DAİŞ’e karşı mücadelede yaptıklarını unutmuyorum. Onların binlerce ölüsünü unutmuyorum. Türkiye’nin operasyonunu ahlaki bir hata ve siyasi bir hata olarak görüyorum” dedi. 

18:42

İşgalci Türk ordusunun Qamişlo'ya saldırısı devam ediyor

 

18:41

Strasbourg'da gençlerden eylem çağrısı

 

18:40

Tirbespiyê'ye bağlı Kêl Hesnak köyüne dönük bombardımanda aralarındaki Rojîn Sebrî isimli bir gencin de bulunduğu 4 sivil yaralandı.

18:38

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türk işgali nedeniyle Türk Büyükelçiliği’ni çağırdı. Dışişleri Bakanı Stef Blok, Twitter üzerinde “Hollanda Kuzey Doğu Suriye’deki Türk operasyonunu kınıyor.  Türk büyükelçisini çağırdım. Türkiye’yi seçtiği yolda devam etmemeye çağıralım” dedi. 

18:36

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın Münster kentinde düzenlenen bir eylem ile protesto ediliyor.

18:32

Dêrik’te halk, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı. Kent sokaklarında sloganlarla yürüyen halk, işgale karşı direniş sloganları atıyor.

18:27

Sêrikaniyê kentinin çevresine yönelik havan toplarıyla saldırılar aralıksız devam ederken,  Sêrikaniyê Askeri Meclisi güçleri de karşılık veriyor. Kentte binlerce sivil bulunuyor.

18:23

Qamişlo'ya bağlı Sê Girka köyündeki 6 yaşındaki bir çocuk işgalci Türk devletinin mermisiyle yaralandı. Aynı bölgede Türk ordusu sivillere ait bir aracı da vurdu.

18:21

Türk devletinin işgal saldırısına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanları tarafından yapılan açıklamada, "Kürt halkına karşı başlatılan bu savaşa karşı Rojava'ya ses verelim" denildi.

18:17

Strasbourg’daki eylemciler AB kurumlarını sorumluluğa davet etti

 

18:12

İşgalci Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye’ye başlattığı saldırı sonrası Qamişlo-Nusaybin sınır hattına çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaymakamlık tarafından da halka sokağa çıkmamaları için anonslar geçiliyor. 

18:09

Almanya’nın Bremen kentinde, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırıları protesto edildi.

18:08

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Türk işgal saldırılarına karşı direnmekten başka seçenek olmadığı açıklamasında bulundu.

18:00

Qamişlo Askeri Meclisi Komutanı Piling Qamişlo, “Biz işgalci Türk ordusuna ait 7 noktayı hedef aldık. Bu hedef alma Türk devletinin saldırıları karşısında meşru savunma temelinde gerçekleşti” dedi.

ANHA’ya konuşan Qamişlo şunları söyledi: “Biz meşru savunma hakkımızı kullandık, Türk devleti 8 milyon insanın yaşadığı bölgeye saldırıyor. Saldırılar sürdüğü sürece biz de karşılık vermeye devam edeceğiz, halkımızı koruyacağız.”

17:52

İşgalci Türk devleti, Dêrik’te bulunan Kuzey ve Doğu Suriye halkına su sağlayan Mensûra barajını bombalıyor.

17:45

İşgalci Türk ordusu, Dêrik’ten Girê Spî’ye olan ve sivil yerleşkelerin de bulunduğu alana top atışları yapılıyor. Saat 16.00’da başlayan atışlar şu saatler itibariyle sürüyor.

17:38

Strasbourg’da eylemde olan Kürdistanlılar ve dostları AB kurumlarını sorumluluğa davet etti.

17:30

İşgalci Türk ordusunun Serêkaniye’ye yönelik düzenlediği saldırıda 1 sivil şehit olurken, 2 sivil de yaralandı.

İlk saldırı saat 16.20’de Serêkaniyê’nin güneyindeki Mişrefa köyüne yapıldı. Halka yönelik yapılan saldırıya QSD savaşçıları cevap verdi. Saldırılarda Mişrefa köyünden 1 sivil şehit düşerken, Ebu Diyap köyünden de 2 sivil yaralandı.

17:22

İşgalci Türk ordusu ağır silahlarla Dirbêsiyê’nin Til Cihan, Kêl Hesnak, Dêrna, Qunlinga köyerini bombalıyor. QSD savaşçılarının karşılık vermesi ardından başlayan çatışmalar sürüyor.

17:19

Türk ordusu, Dirbêsiyê kentini etrafını obüslerle bombalıyor.

17:17

QAMIŞLO HAVAN SALDISI

 

17:15

Türk ordusu Kuzey ve Doğu Suriye’de sivil yerleşkeleri hedef alıyor. Qamişlo’ya atılan bir havan iş aracına isabet etti. Havanın isabet ettiği araç yandı. İkinci bir havan ise, bir eve isabet etti.

17:14

Alman Dışileri Bakanı Heiko Maas, Türk devletinin işgal saldırısını sert sözlerle kınadı.

17:13

İşgale karşı Kürdistanlılar ve demokrasi güçleri Berlin'deki Brandenburger Tor medanında toplandı. ABD Elçiliği'nin de bulunduğu alanda Türk devleti ve  işbirlikçileri protesto ediliyor. Kürt kurum temsilcileri herkese eylemlere katılım çağrısı yaptı.

17:11

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal saldırısının ardından halk silahlarını alıp cepheye gidiyor.

17:09

Urfa Valiliği, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlatılan işgal saldırısı ardından sınır hattını Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan etti.

17:06

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Girê Spî’nin Eyn Îsa ilçesini ikinci kez bombaladı.

17:03

Amerikalı Senatör Lindsey Graham,  Trump yönetimi tarafından utanç verici bir şekilde terk edilen Kürt ittifaklarımız için dua edin” dedi.

Senatör, “Erdoğan’ın (askeri saldırının) bedelini çok ağır ödemesi için Kongre’de çabalarda bulunacağım” diye ekledi.

17:02

ABD'li Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, “Trump yönetimi tarafından utanç verici bir şekilde terk edilen Kürt ittifaklarımız için dua edin” dedi. Senatör, “Erdoğan’ın (askeri saldırının) bedelini çok ağır ödemesi için Kongre’de çabalarda bulunacağım” diye ekledi.

17:00

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, "Türkiye'nin Suriye sınırında anlamamız gereken güvenlik kaygıları var. Ancak Türkiye ve diğer aktörlere itidal çağrısında bulunuyor. Plan, sözde bir güvenli bölge oluşturulmasını da içeriyorsa, AB'den hiçbir şekilde maliyetini üstlenmesini beklemeyin" dedi.

16:56

Fransa Avrupa İşleri Bakanı Amelie de Montchalin, Türk devletinin işgal saldırısını başlamasında kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, işgal saldırısını “şiddetle kınadıklarını” bildirdi. Montchalin, “Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık olarak, çok sert ve sıkı bir şekilde kınadığımız olay üzerine son derece açık olacak ortak bir deklarasyonu tamamlamak üzereyiz” dedi.  Bakan, konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne de taşıdıklarını bildirdi. 
 

16:53

İşgalci Türk ordusu Derik'e bağlı Zuhêriyê köyüne havan atışı gerçekleştiriyor.

16:51

  BRÜKSEL

 

16:42

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye başlattığı operasyona ilişkin açıklama yaptı. QSD, ABD ve koalisyon güçlerinden bölgedeki halkın "insani krizden korunması" için "uçuşa yasak bölge" ilan edilmesi çağrısı yaptı. QSD açıklamasında, "SDG ABD ve Türkiye arasındaki güvenlik mekanizması anlaşması konusunda iyi niyet gösterdi. Bu bizim insanlarımızı savunmasız bıraktı" ifadeleri yer aldı.

16:38

STRASBOURG

 

16:37

QSD savaşçıları, savunma çerçevesinde Qamişlo ve Dêrik ve sınır hattında Türk devletinin işgal saldırılarına karşılık veriyor.

16:37

İtalya'nin başkent Roma'da Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sokağa çıktı.

Roma'nın en işlek caddesinde çıkan eylemciler, sloganlarla işgali protesto ediyor.

16:25

Strasbourg’da eylemde olan Kürdistanlılar ve dostları adına bir heyet Avrupa Konseyi’ne giderek bir görüşme yapıyor. Eylemde olan kitle, heyeti bekliyor.

16:20

Brüksel'de yüzlerce Kürdistanlı "Rojava'ya saldırılara son" pankartı arkasında Avrupa Parlamentosu'na doğru yürüyor.

16:18

Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye’ye başlyattığı saldırı sonrası sınır hattındaki kentlerde telefon hatları kesildi.
 
Başlatılan operasyonla birlikte Şırnak’tan Urfa’ya uzanan sınır hattındaki tüm kentlerde telefon hatları kesildi. 
 
Sınır bölgesindeki kentlerde yaşayanlar, cep telefonları aracılığı ile birbirleriyle iletişim kuramaz durumda.

16:17

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Qamişlo’nun doğusundaki Sê Girka köyüne obüs atışları yapıyor.

16:16

Türk savaş uçaklarının Kuzey Doğu Suriye üzerindeki hareketliliği devam ediyor.

16:14

Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelen Kürtler, Türk işgalciliği ve 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla Amerikan Büyükelçiliği’ne yürüdü. Polis eylemcilere müdahale etti, kitlenin eylemi sürüyor.

16:09

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi hesabında yaptığı açıklamada işgal saldırısının startını verdi.

Erdoğan, işgale gerekçe olarak “güvenli bölge” oluşturacaklarını iddia ederken, ellerindeki mültecileri Kürt topraklarına yerleştireceklerini açıkladı. Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünü de koruyacaklarını iddia etti.

Türk Cumhurbaşkanı ayrıca işgale “tüm yerel destek unsurlarının” katıldığına da işaret etti.

16:04

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırması Almanya’nın Stuttgart kentinde bir yürüyüş ile protesto edildi.

16:02

Brüksel’de Kürtler Amerikan elçiliği önünde


Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürtler, Amerikan Büyükelçiliği’ne yürüdü. 

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal hazırlıkları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a  yönelik 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde bir miting düzenlendi. 

Mitinge Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda’dan yüzlerce kişi katıldı. “Rojava’ya yönelik saldırılara son” ve “Uluslararası komployu kınıyoruz” pankartı ile yapılan mitingde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgalciliği kınandı ve direniş çağrıları yapıldı. 

Mitingde konuşan PYD temsilcilerinden Zozan Rojava, Türk devletinin Kürtleri yok etmek istediğini ve saldırının amacının bu olduğunu söyledi. 

Ardından KNK Eşbaşaknı Nilüfer Koç, işgal tehditlerini kınayarak, üç günlük seferberlik kararına Avrupa’daki Kürtlerin de sahip çıkarak her tarafta seslerini yükseltmelerini istedi.

HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan, bu işgal saldırısının 21 yıl önce Öcalan’a yapılan komplonun devamı olduğunu söyledi. 

Aydoğan, “O gün yapılmak istenen bugün devam ediyor” diyerek, amacın Öcalan’ın felsefesi ve paradigması doğrultusunda kurulan yaşamı yok etmek olduğunu belirtti.  Aydoğan, “Uluslararası güçler de buna destek veriyor. Ancak bunu başaramayacaklar, Kürtler eski Kürtler değil” dedi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Nasıl Kobanê’de biz dünya halkları ile birlikte ayağa kalkıp, Kobanê’nin düşmesini engellediysek, bugün de aynı ruhla ayağa kalkarak bu direniş destek olmamız lazım. Avrupa’daki tüm Kürtler gece gündüz ayakta olmalı ve mücadele etmeli” dedi. 
 
Mitingin ardından kitle Amerikan Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin engellemeleri ve yaşanan kovalamacalara rağmen, kitle büyükelçilik önüne ulaştı ve burada oturma eylemi başlattı. Kitlenin polis ablukasındaki oturma eylemi devam ediyor. 
 

16:01

 

15:59

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürtler, Amerikan Büyükelçiliği’ne yürüdü.

 

15:52

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 'Toprağına ve onuruna sahip çık' başlığıyla bugün yazılı açıklama yaptı.

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:

"Soykırımcı Türk devleti, faşist AKP-MHP ittifakı tankı, topu, uçağı ve barbar DAİŞ/El Nusra çeteleriyle Kuzey Doğu Suriye topraklarına an itibarıyla saldırmaya başladı.

Tarihi kanlı Türk devleti-ordusu coğrafyada onlarca mazlum halkı soykırıma uğrattığı gibi, Kürt halkını da katliamdan geçirmek için saldırı başlatmıştır. Ortadoğu coğrafyasını kana ve zulme boğmak isteyen bu barbar çetelere karşı tüm insanlığı ayağa kalkmaya ve Rojava’yı savunmaya çağırıyoruz.

Ya özgür yaşamı temsil eden Rojava’da insanlık değerlerinin korunması ya da bu barbar çetelerin emellerine ulaşarak insanlık dışı bir vahşeti halklara yaşatması anıdır.
Özgürlük için, toprağını ve onurunu korumak için barbarlığa karşı topyekûn direnişe.

KCDK-E olarak başta Kürt halkı olmak üzere, tüm halkları, devrimci, demokrat, aydın, muhalif ve insanlıktan yana olan herkesi ayağa kalkmaya ve Rojava’yı sahiplenmeye çağırıyoruz."

15:52

TJK-E, AKP-MHP iktidarının Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına karşı bugün yazılı açıklama yaptı.

TJK-E'nin açıklaması şöyle:

"Faşist AKP-MHP rejiminin Rojava'ya dönük başlatmış olduğu soykırım ve işgal saldırılarına karşı başta kadınlar olmak üzere herkesi bulunduğu yerde tepkisi en yüksek şekilde göstermeye; Rojava'ya, onuruna, toprağına, insanlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz.  Bilinmeli ki eylemlerimizi radikalleştirerek sonuna kadar Özgür Rojava için mücadelemizi büyüteceğiz. Gün, onuruna sahip çıkma günüdür!"

 

15:51

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Girê Spî’ye top atışlarıyla, Eyn İsa ilçesine ise savaş uçaklarıyla saldırıyor. Öte yandan Serêkaniyê’nin Sefah köyüne ise top atışları yapıldığı bildirildi.15:19

Türk savaş uçakları Kuzey Doğu Suriye'nin Serêkaniyê kentinin Mişrefa köyünü vurdu.

Uçaklar alanı 3 defa bombaladı.

Savaş uçaklarının hareketliliği devam ediyor.