Kuzey Suriye işgalcilere karşı ayakta!

Kuzey Suriye Federasyonu’na bağlı bir çok kentte binlerce kişi sokaklara çıkarak, işgalcileri protesto etti. Reqa’da nöbet eylemi başlatıldı.

Reqa Gençlik Meclisi, Türk devletinin işgal tehditlerine karşı nöbet eylemi başlattı. Nöbet eylemi, El Muhafza meydanında kurulan çadırda yapılıyor.

NÖBET EYLEMİ

Eylemde konuşan Reqa Kadın Meclisi Yöneticisi Necah El-Ehmed, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditlerine karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Necah, “Kadın iradesi ve halkımızın gücü ile topraklarımızı sonuna kadar koruyacağız” dedi. Gençlik ve Spor Komitesi Üyesi Enwer El-Ehmed, bölge halkının her türlü saldırıya karşı kalkan olmaya hazır olduğunu vurguladı.

KERAME’DE YÜRÜYÜŞ

Reqa’nın Kerame bölgesinde de işgal tehditlerine karşı kitlesel bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte Reqalı kanaat önderleri ve Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Mişlib El-Derwîş de katıldı. Eylemde, “Türkiye İşgalciliğine Hayır” ve “Katil Osmanlı’ya Hayır” yazılı pankartlar taşındı. Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Mişlib El-Derwîş, şunları söyledi: “Faşist Erdoğan’ın Osmanlı zulmünü yeniden canlandırmasına hayır diyoruz. Halk olarak tek ruh, tek vücut halinde işgalcilere karşı direneceğiz. Tüm Suriye halkları, Türkiye işgalciliğine karşı ayağa kalkmalı” dedi.

HALEP’TE BASIN AÇIKLAMASI

Halep’te Kongreya Star Diplomatik İlişkiler Komitesi Halep Koordinasyonu, işgal tehditlerine karşı kendi binası önünde bir açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

Kongreya Star Yöneticisi Leyla Xalid, bölgedeki halkların ortak yaşamının darbelenerek bölgenin işgal edilmek istendiğini söyledi. Leyla, uluslararası kamuoyunu saldırılara karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

TİL HEMİS’TE YÜRÜYÜŞ: TOPRAKLARIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ

Qamışlo’nun Til Hemîs ilçesinde aynı amaçla kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte “Yeni Osmanlı’ya hayır” ve “Yaşasın Suriye halklarının birliği” pankartları taşındı. Eylemde konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yöneticisi Xalib El-Sadûn, “Kuzey ve Doğu Suriye halkları demokratik proje çatısı altında kardeşçe bir yaşam sürdürüyor. Topraklarımızı bırakmayacağız” dedi.

İlçedeki Arap hakları adına konuşan Cewze El-Hasûd, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditleri ile bölgedeki halkları birbirine karşı kışkırtmayı hedeflediğini vurguladı. El-Hasûd, hiçbir saldırının halkların iradesini kıramayacağını kaydetti.

TIL KOÇER: İŞGALİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Qamişlo’nun Til Koçer ilçesinde de alanlara çıkan halk, işgale karşı direnişe çağırdı. Protesto eyleminde konuşan Derik Bölge Meclisi Eşbaşkanı Zilfê Bedro, “Sesimizi kamuoyuna ulaştırarak, Türkiye faşizmine ve tehditlerine hayır diyoruz” dedi.

Til Koçer İlçe Meclisi Eşbaşkanı Newfa Xedan, Erdoğan’ın tehditlerine karşı direniş ve mücadeleyi yükselttiklerini, el ele vererek işgali ortadan kaldıracaklarını belirtti.

SERÊKANIYÊ’DE CANLI KALKAN EYLEMİ

Serêkaniyê halkı işgal tehditlerine karşı canlı kalkan eylemi başlatmak amacıyla Çarşamba sabahı Mala Gel (Halk Evi) önünde toplandı. Yapılan yürüyüş ardından sınıra ulaşan kitle, nöbet tutulacak çadırı kurarak Türk devletinin işgal tehditlerine karşı canlı kalkan eylemi başlattı.