Kuzey ve Doğu Suriye’de Türk saldırıları protesto ediliyor

İşgalci Türk devletinin Kobanê’de üç kadını katletmesini protesto etmek amacıyla, Kuzey ve Doğu Suriye’de binlerce kişi alanlara çıktı.

Türk devleti 23 Haziran Salı günü Kobanê’nin Helincê köyüne insansız silahlı hava aracı SIHA ile düzenlediği saldırıda Kongreya Star Fırat Bölge Koordinasyonu Üyeleri Zehra Berkel ve Hebûn Mela Xelil ile ev sahibi Emine Weysi’yi katletmişti.

Çarşamba sabahından itibaren Fırat ve Cizre Bölgesi’nde binlerce kişi sokaklara çıktı.

Qamişlo’daki BM Merkezi önünde bir araya eylemciler, “Şehitlerimizin kanı ve çocuklarımızın haykırışı sizden hesap soracak” yazılı pankart açtı.

Eylemciler Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de işlediği suçların hesabının sorulmasını talep eden sloganlar attı.

Gün içinde Cizre Bölgesindeki Çilaxa ve Girkê Legê ilçeleri ve Fırat Bölgesindeki Kobanê’de binlerce kişinin alanlara çıkması bekleniyor.

Bu arada Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, Türk saldırısını şiddetle kınayarak, Rusya ve ABD’ye Türkiye ile vardıkları anlaşmalardan doğan sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Saldırıyı “Terör saldırısı” olarak tanımlayan Özerk Yönetim, saldırıların sorumlusunun 7 ay önce bölgede varılan anlaşmalarda garantör rolü oynayan Rusya olduğunu vurguladı.

Türk devletinin ABD ile vardığı kimi anlaşmalar ile bölgede ateşkes sağlandığını hatırlatan Özerk Yönetim, ABD ve Uluslararası Koalisyon’a sorumluluklarını yerine getirme çağrısını yaptı.