Kuzey ve Doğu Suriye tarımı işgalcilerin tehdidi altında

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Mayıs ayı başından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun tarım arazilerine yönelik saldırılarını arttırdı. En son Til Temir'in Um El-Kêf köyünde ekili tarım arazileri ateşe verildi.

İşgalci Türk devleti Til Temir'in Um El-Kêf köyünü topçu atışlarıyla bombaladı. Saldırı sonucunda halka ait ekili tarım arazilerinde yangın çıktı. Saldırıların sürmesi nedeniyle yangına müdahale edilemedi.

27 Mayıs günü de Til Temir’in Qasimiyê köyünde tarım arazileri ateşe verilmişti. Aynı gün, Şehba’nın Kesarê köyünde tarım arazileri hedef alınarak yakıldı.

24 Mayıs günü Zirgan ilçesinin güneybatısındaki Enîq El Hewa ve Til Mihemed köylerindeki arazilerde de yangın çıkarıldı.

23 Mayıs’ta Til Temir’in kuzeybatısındaki Rîhaniyê ve Qasimiyê köyleri ile batısındaki Um El Kêf köyünün tarım arazileri ateşe verildi.

28 GÜNDE 40’A YAKIN ALANDA YANGIN ÇIKARILDI

Türk devleti özellikle Mayıs ayı başından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun temel geçi kaynaklarından biri olan tarımı doğrudan hedef alan saldırılarını sistematik bir şekilde arttırdı.

ANF’nin kayıtlarına göre Girê Spî, Bab, Eyn İsa, Til Temir, Şehba, Şêra, Şêrawa ve Kobanê başta olmak üzere Mayıs ayı başından bu yana 40’a yakın alanda köylülere ait tarım arazileri ateşe verildi. Yangınlar onlarca köyü ve binlerce kişiyi etkiledi.

İşgalci Türk devleti ve DAİŞ çeteleri el ele vererek, 2019 yılında da hasat mevsiminde Kuzey ve Doğu Suriye’de yüzbinlerce dönüm ekili tarım arazisini ateşe vererek, Özerk Yönetim ekonomisini darbelemeyi hedeflemişti.

Özerk Yönetim Tarım ve Ekonomi Komitesi verilerine göre, geçtiğimiz sene 435 bin 500 dönüm ekili tarım arazisi ateşe verildi.