Mare ve Şêrawa’da 13 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devleti işgali altındaki Mare ve Şerawa’da gerçekleştirdikleri bir dizi eylemde 13 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi

HRE tarafından yapılan açıklamaya göre eylemler 4 ve 5 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. Türk ordusu ve himayesindeki çeteleri hedef alan eylemlerde en az 13 işgalcinin öldürüldüğü bilgisi verildi.

HRE’nin eylemlerin detaylarını şöyle açıkladı.

“İşgalci Türk ordusu güdümündeki teröristlere yönelik güçlerimiz tarafından Mare kenti ve Şerawa ilçesinde bir dizi etkili eylemler gerçekleştirilmiştir.

4 Ağustos tarihinde Mare kenti çevresinde El Cebha El-Şamiyê isimli terörist gruba ait bir askeri araca yönelik güçlerimiz tarafından etkili eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1 askeri araç imha edilirken, içerisindeki 4 çete üyesi öldürülmüş ve 2’i de yaralanmıştır.

5 Ağustos tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Beradê köyü çevresinde işgalci Türk ordusu güdümlü teröristlere ait mevzi ile üs bölgelere yönelik güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda işgalci teröristlere ait 1 üs bölgesi imha edilirken, 2 çete üyesi de öldürülmüştür.

Aynı zamanda bir grup terörist düzenlenen eylem yerinde ölü ve yaralıları uzaklaştırmak isterken güçlerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda, burada da 2 çete öldürülmüştür. Öte yandan Beradê köyünde bir grup işgalci teröristlere yönelik birliklerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 5 çete üyesi öldürülmüştür.

Güçlerimiz tarafından Berade köyünde düzenlenen eylemlerin bilançosu şöyledir; 9 çete üyesi öldürülmüş ve bazı mühimmatlar ele geçirilmiştir. Ele geçirilen mühimmatlar; 2 AK-47 piyade tüfeği, 2 hücum yeleği, 12 şarjör ve 2 akılı telefon.”