Medya Savunma Alanları’na işgal saldırıları birçok kentte protesto edildi

Qamişlo, Til Temir, Til Koçer, Şêrawa ve Şam’da düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo, Til Temir, Til Koçer ile Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

QAMIŞLO

Qamişlo’da ilçe meclisi, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları protesto etti.

Qamişlo İlçe Meclisi Kadın Komitesi üyesi Zozan İbrahim’in okuduğu açıklamada, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin, Zap ve Metina bölgelerine yönelik saldırılarının Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümünde gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Saldırıların amacının Kürt halkını soykırımdan geçirmek olduğu kaydedilen açıklamada, “Türk devletinin saldırıları uluslararası güçlerin onayıyla gerçekleştirildi. KDP’nin sessizliği de saldırıları meşru gördüğü anlamına geliyor. Bu saldırı ve sessizlik uluslararası komplodan bu yana devam ediyor. Kürt siyasi güçleri ve Kürt halkı bu saldırıları reddetmelidir” denildi.

TİL TEMİR

Til Temir’deki eylem de İlçe Meclisi öncülüğünde yapıldı. Eylemde açıklamayı Halk Belediyesi Eşbaşkanı Ebdulbaqi Koti okudu.

Koti, faşist Türk devletinin kurulduğu günden bu yana halklara karşı soykırım, inkar politikası yürüttüğünü ve Kürt halkı başta olmak üzere özgürlük isteyen halkları yok etmek istediğini belirtti.

Türk devletinin PKK’yi gerekçe göstererek bölge halkının kazanımlarını amaçladığını belirten Koti, Hewlêr ve Bağdat hükümetlerinin saldırılar karşısındaki sessizliğini kınadı. Koti, Kürt halkını gerillaya destek verme ve faşist Türk devletinin politikalarını teşhir etmeye çağırdı.

TİL KOÇER

Til Koçer’de Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Til Koçer Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş Şewafa Okulu önünden başladı. Sık sık Türk devleti aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşten sonra ise bir miting düzenlendi.

İlçe meydanında mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Kongreya Star Üyesi Hala Mihemed, Türk devletinin işgal saldırılarını ve uluslararası kamuoyunun saldırılar karşısındaki sessizliğini kınadı. Hala Mihemed, Türk devletinin hiçbir şekilde Kürt halkının iradesini kıramayacağının altını çizdi.

ŞAM

Suriye’nin başkenti Şam’ın Zorava Mahallesi’nde onlarca kişi Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Zorava Mahalle Meclisi önünde yapılan açıklamada, “Garê’deki yenilgisini gizlemeye çalışan Türk devleti 24 Nisan günü Medya Savunma Alanları’na işgal girişiminde bulundu. Ermeni Soykırımının da yıldönümü olan saldırılar aynı zamanda Qereçox saldırısının da yıldönümüne denk getirildi. Bununla Kürt halkına imha ve katliam mesajları vermeye çalışıyorlar. Osmanlı’yı canlandırmayı hayal eden bu zihniyeti tümden reddediyoruz” denildi.

ŞÊRAWA

Efrîn’in Şêrawa ilçesinde Kongreya Star öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırılarının protesto edilmesi amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Dêr Cemal beldesi ile Ziyara köyü arasında başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Türk devletinin kınandığı pankartlar taşındı. Yürüyüş boyunca sık sık gerillanın direnişinin selamlandığı sloganlar atıldı.

Ziyara köyünde ise bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan Kongreya Star Efrîn Koordinasyonu Üyesi Gulê Mihemed, “Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları uluslararası komplonun devamıdır. Türk devleti bu saldırılarla içerideki krizlerinden kurtulmaya çalışıyor. Ancak Garê ve Heftanin’de yediği ağır darbeleri Zap, Avaşin ve Metina’da da yiyecektir” dedi.

Gulê Mihemed, Efrîn halkının sonuna kadar gerillanın yanında olduğunun altını çizdi.

Eylem sloganlarla sona erdi.