Mihemed: Baxoz’un kurtuluşuyla çetelerin savunma hattını kırdık

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü Bitirme Savaşı” adı verilen son aşamasının genel komutanı Çiya Mihemed, Yukarı Baxoz köyünün kurtuluşunun, çetelerin ‘savunma noktalarını’ imha etmek anlamına geldiğini söyledi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü Bitirme Savaşı” adı verilen son aşamasının genel komutanı Çiya Mihemed, Yukarı Baxoz köyünün çetelerden kurtarılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Mihemed, hamlede çetelerin Yukarı Baxoz’a önem verdiklerinin görüldüğünü belirterek şöyle konuştu: “Bu alan askeri açıdan stratejik bir öneme sahip. Çeteler bütün savunma hatlarını burada kurmuştu. Köyün ellerinden gitmemesi için tüm yöntemleri kullandılar. Çünkü burası Hecin’e girişte son üsleriydi.”

Hamlenin başında köy çevresinde yoğun çatışmalar yaşandığını belirten Mihemed, “Güçlerimiz her türden silah ve savaş taktiği kullanarak çetelere karşı mücadele yürüttü. Güçlerimiz ve onlar arasında son 3 gündür yaşanan savaş oldukça şiddetliydi. Burada çetelere ağır darbe vurduk ve onlarca çete öldü. Ayrıca çetelere ait çok silah ve mühimmat da imha edildi ve çoğu da savaşçılarımız tarafından ele geçirildi. Uluslararası koalisyon güçleri hamlede hem savaş uçakları hem de ağır silahlarıyla aktif bir şekilde yer aldı. Nihayetinde güçlerimiz çetelerin üslerini birer birer yıkarak Baxoz’u kurtardı ve Hecin’e doğru ilerliyor” diye konuştu.

Çetelere ait yüzlerce mayını da etkisiz hale getirdiklerini ve çok sayıda bomba yüklü aracı imha ettiklerini de vurgulayan Mihemed, kazandıkları zaferi kahraman şehitlere borçlu olduklarını ve şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.