Minbic halkından Türk devletine karşı yürüyüş

Minbic halkı, Türk devletinin işgalci saldırıları ve sivilleri katletmesine karşı yürüdü.

Minbic’de yüzlerce kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin suçlarını protesto etmek için Mîzan Kavşağı’nda bir araya geldi, kent merkezine yürüdü.

'İŞGALCİLER SİVİLLERİ KATLEDİYOR'

Yürüyüş kent merkezinde mitinge dönüştü. Mitingde kısa bir konuşma yapan Minbic Eğitim ve Öğretim Komitesi Eşbaşkanı Suhîl Walî, “İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırısını kınıyoruz. İşgalcilerin bombardımanı sonucu siviller katlediliyor” dedi.

Ardından söz alan Suriye Gelecek Partisi Minbic Meclisi Başkanı Ezab El Ebûd, Türk devletinin bölgedeki çıkarları için en başından beri Suriye krizini kullandığına dikkat çekerek, “Türk devleti bir kez daha bölgeyi işgal etmek ve Osmanlıyı yeniden canlandırmak istiyor. Suriye’deki işgal alanını genişletmek için başlangıçta DAİŞ çetelerini destekledi şimdi ise DAİŞ hücrelerini ve çete gruplarını destekliyor” diye belirtti.

Zenûbya Kadın Topluluğu Sözcüsü Nesrîn El Elî ise işgalcilerin Minbic sınırındaki sivillerin evlerini hedef aldığını belirterek, Türk devletinin en son Eyn Îsa’da bir aileyi katlettiğini kaydetti.