Minbic ve Bab halkı, Türk işgalini protesto etti

Minbic halkı ve Bablılar, Türk devletinin işgalciliğini protesto etti.

Minbic halkı ve Minbic’de bulunan yüzlerce Bablı, Türk devletinin işgalci saldırılarını yürüyüş düzenleyerek protesto etti. 

Minbic Askeri Meclisi ve Bab Askeri Meclisi bayrakları taşıyan halk, Türkiye işgalini kınayan pankartlarla yürüdü. El-Farat köyünün doğusundan köyün okuluna kadar devam eden yürüyüşte, “Türkiye İşgaline Hayır!”, “Suriye Halkları Birdir!” ve “Kahrolsun Faşist Erdoğan” sloganları atıldı.

Sıcak havaya rağmen çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte, El-Feqrat Hattı Kadın Meclisi adına Emîna Cerah, El-Feqrat Hattı Meclisi adına Farûq Şêx ve Minbic Özerk Yönetimi adına da Adil Ferhad birer konuşma yaptı.

'BÜTÜN HALKLAR İŞGALE KARŞI'

Konuşmalarda, Türk devletinin işgal girişimleri karşısında bütün halkların karşı duracağı, bölgedeki huzur ve güven ortamının korunacağı mesajı verildi. Konuşmacılar, bütün dünya halklarına, kurumlara, partilere ve örgütlere Türk devletinin işgal tehditlerine karşı tavır almaya çağırdı.

Bab Askeri Meclisi adına konuşan Mihemed Selmo da, çetelerin ve Türk devletinin işgalindeki bölgeleri kurtaracaklarını kaydetti.