Minbicli savaşçı Zerif için kitlesel cenaze töreni

Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Adil Cuma Zerîf, kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Adil Cuma Zerîf’in asker görevi esnasında şehit düştüğü bildirildi

Zerif’in cenazesini Fırat Hastanesi’nden teslim alan yüzlerce kent sakini, uzun araç konvoyu ile Minbic Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte, Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının askeri bir tören yaptı. Törende konuşan Minbic Askeri Meclisi Komutanı Abdurehman Binawî, “Bugün şehit güllerine bir yenisini ekliyoruz” dedi.

Binawi, “Mücadelemiz, şehitlerin yarattığı direniş azmiyle devam edecektir” diye konuştu.

Şehit Aileleri Meclisi Henadî Mihemed, şehit ailelerine ve kent sakinlerine başsağlığı dileklerinde bulunurken, şehitlerin halkın özgürlüğü uğruna canlarını feda ettiğini vurguladı.

Törende bir konuşma yapan Minbic Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Nezîfa Xilo, “Şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimize olan borcumuzu yerine getireceğiz ve topraklarımızı işgalcilere karşı koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Törende son olarak Özerk Yönetim Sosyal Hizmetler Komitesi Eş Başkanı Faruk Maşî, Minbic halkının sergilediği direnişlerden bahsederek, şehitlere layık bir direnişi sürdüreceklerini kaydetti.

Törende ayrıca Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Nasir Cilêxan’ın (Hirêtanî) şehit düştüğü duyuruldu.

Her iki şehidin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Zerif’in cenazesi annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.