Minbicliler işgale karşı yürüdü

Minbic halkı, Türk devletinin Girê Spî ve Serêkaniyê’ye yönelik işgal saldırılarını, birinci yıldönümünde protesto etti.

Minbic'de Türk devletinin Girê Spî ve Serêkaniyê’ye yönelik işgal saldırılarının yıl dönümü vesilesiyle halk alanlara çıktı.

Özerk Yönetim’e bağlı kurum üyeleri ile sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı yürüyüş, kentin batısında bulunan Mizan kavşağında başladı. Yürüyüşte, şehit fotoğrafları, Minbic Askeri Meclisi, Şehit Aileleri Meclisi bayrakları ve üzerinde “İşgali yok edelim, devrim kazanımlarını koruyalım”, “Mutlaka kazanacağız” ve “Biz terörist değiliz, Erdoğan teröristtir, Bağdadi’nin halifesidir” yazılı pankartlar taşındı.

'TÜRK DEVLETİ ULUSLARARASI KANUNU İHLAL EDİYOR'

Wadi sokağında mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Minbic Sivil Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo, “Uluslararası kanun ve ölçütleri ihlal eden ve Suriye halkına karşı ahlak dışı suçlar işleyen Türk devleti, suç alanını genişletti ve Irak ile Libya’ya müdahale etti. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki krizi bilinçli bir şekilde derinleştirdi. Türk devleti demografik yapıyı değiştirmek amacıyla Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî de bilinçli bir şekilde asimilasyon politikaları yürütmeye devam ediyor” dedi.

ULUSLARARASI SESSİZLİĞE TEPKİ

devletinin vahşi saldırılarının üzerinden bir yıl geçtiğini belirten Suriye Gelecek Partisi Minbic Bürosu Başkanı Ezab Ebud, “Serêkaniye ve Girê Spî’nin işgal edilmesi, bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi ve asimilasyona uğratılmasının üzerinden bir yıl geçti. Türk devleti bu suçları uluslararası kamuoyu, Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Örgütleri’nin gözünün önünde gerçekleştirdi. Uluslararası toplum, uluslararası alanda imzalanan anlaşmaların hiçbirine uymadı” diye belirtti.

Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgal ederek halkın iradesini hedeflediğini kaydeden Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwiş ise şunları ifade etti:

“Tüm saldırılara rağmen halen irademizi koruyoruz. Türk devleti Suriye halkını koruduğunu iddia ediyor. Ancak Türk devleti Suriye halklarını sadece kendi çıkarı için kullanıyor. Tüm bölge halkları kendi iradesine sahip çıkmalıdır. Herkes devrimin kazanımlarını korumalıdır.”

'DİRENİŞ ZAFER GETİRECEK'

Minbic Kadın Meclisi Üyesi Rîm Derwiş, direnişin zafere ulaşacağını, Girê Spî ve Serêkaniyê’nin de özgürleşeceğini belirtti. Minbic Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mehmûd El İdo, “Erdoğan Arap bir ülkeyi işgal ederek Osmanlı imparatorluğunu bir kez daha canlandırmayı amaçlıyor. Bu nedenle Suriye, Irak ve Libya’ya müdahale etti, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini işgal etti ve halkını göçe maruz bıraktı” şeklinde konuştu.