Mismarî: Libya'ya gönderilenler Erdoğan'ın siyasetinin kurbanları

Kürtler ile Libya halkının "terör ve işgale karşı aynı mevzide mücadele ettiğini" söyleyen Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ehmed El-Mismari, Libya'ya gönderilen "Roj savaşçılarını" ise "Erdoğan siyasetinin kurbanları" olarak nitelendirdi.

Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ehmed El-Mismari, Kürt halkı ile Libya halkının "terör ve işgale karşı" aynı mevzide mücadele ettiğini söyledi.

13 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında, Türk devletinin Libya'ya gönderdiği çeteler arasında kendilerine "Roj savaşçıları" diyen grupların da olduğunu söyleyen Mismarî, söz konusu kişilerin Kürt halkını temsil etmediğini söyledi.

Ronahi TV'deki Bûyer programına telefonla bağlanan ve gazeteci Mihemed Seydî'nin sorularını yanıtlayan Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed El-Mismari, "Kürtler aynı mevzide teröre karşı mücadele ediyoruz" dedi. 

13 Mart günü açıkladıkları bilgilerin tamamının belgeli olduğunu dile getiren Mismari, "Paylaştığımız bilgilerin tamamı, Türkiye tarafından ülkemize gönderilen terörist gruplara ilişkin bilgilerdi. Türk devletinin eğitip silahlandırarak ülkemize gönderdiği gruplara ilişkin bilgileri paylaştık. Bunların hepsi askeri güçlerimiz tarafından toplanan belgeli bilgilerdir" ifadelerinde bulundu. 

'ONLAR ERDOĞAN'IN SİYASETİNİN KURBANI KÜRTLER'

Türk devletinin Libya'ya gönderdiği "Roj savaşçıları" isimli kişilere ilişkin soruya da yanıt veren Mismari, söz konusu kişilerin Kürt halkını temsil etmediğini söyledi. Mismari, şunları dile getirdi: "Bu kişi ya da kişilerin Kürt halkının temsilcisi olmadığını vurgulamak istiyorum. Bu kişi Trablus'taki çatışmalarda yakalandı. Bizler de bir Kürd'ü terörist gruplar içersinde görünce çok şaşırdık. Şüphesiz birçok farklı uluslardan kişiler var. Ama Türk devletinin Kuzey Irak'ta eğittiği Kuzey Suriyeli Kürtlerin varlığı biliniyor. Türk devletini destekleyen Kürtlerden söz ediyoruz. Bu konuda da elimizde birçok bilgi var. Onları Erdoğan siyasetinin kurbanları olarak görüyoruz. Bu Kürt mücadelesi üzerinde de olumsuz etki yapıyor."

'KÜRTLERLE AYNI MEVZİDE MÜCADELE EDİYORUZ'

Türk devletinin Libya, Suriye ve Irak'ta işgal girişimlerinde bulunduğunu kaydeden Mismari, "Libya'ya gönderilen çetelerin büyük kısmı DAİŞ, El Nusra ve diğer terörist grupların üyeleri. Bir kez daha belirtmek istiyorum ki, bizlerle Kürtler aynı mevzide teröre karşı mücadele ediyoruz. Kürt kardeşlerimizde birlikte Türk devletinin işgaline karşı mücadele ediyoruz" diye kaydetti.

Ahmed El-Mismari, 13 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında Libya’ya gönderilen “Şakir Ferman Salih Bonciq Hîrfekê” isimli çete üyesinin, Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde eğitim gören "Roj savaşçıları" isimli yapının üyesi olduğunu ifade etmişti.

Libya Ulusal Ordusu Basın Merkezi, Libya'da bulunan Roj savaşçılarının Türk istihbaratına bağlı "Bozkurtlar" yapısı içerisinde yer aldığını belirtmişti.