MSD Arap kanaat önderleriyle bir araya geldi

MSD temsilcileri, Suriye rejim güçleri ile yapılan diyalog görüşmelerini değerlendirmek amacıyla Arap kanaat önderleri ve şeyhleriyle bir araya geldi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Kobanê’de Suriye rejim heyeti ile yapılan diyalog görüşmelerini değerlendirmek amacıyla Arap kanaat önderi ve şeyhleri ile bir araya geldi. Fırat nehri üzerindeki Qeraqozak köprüsü yakınlarında düzenlenen toplantıda, Fırat bölgesi kanaat önderleri, MSD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Hesen Mihemed Eli ve Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Abdullah El-Mihbaş katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan Hesen Mihemed, rejim güçleri ile diyaloglarda bahsi geçen tüm konuları katılımcılar arasında değerlendirerek, bu diyalogların henüz nihai bir sonuca ulaşmadığını belirtti. Hesen devamla, MSD’nin rejim güçleriyle birlikte işgalci güçleri Suriye topraklarından çıkarmak ve daha sonra da Suriye krizini diyaloglarla çözmek için çaba gösterdiğini belirtti.

Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Abdullah El-Mihbaş ise, “Bölge birleşenlerinin birlik olması yeni olan bir şey değildir. Eğer tarihe dönersek o zaman göreceğiz ki tüm kesimlerin hiçbir sorun yaşamadan birlik içinde yaşadığını göreceğiz. Komşu devletlerin siyaseti sadece Suriye halkı arasında krizin daha da derinleşmesine yol açıyor” dedi.