MSD ile Suriye Ulusal Meclisi arasında koalisyon kurma anlaşması

MSD ve Suriye Ulusal Meclisi Viyana'da düzenledikleri ortak basın toplantısıyla ortak bir koalisyon kurulması için anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ile Suriye Ulusal Meclisi, Viyana’da düzenledikleri ortak basın toplantısıyla ortak bir koalisyon kurulması için anlaşmaya vardı. Toplantıya Suriye Ulusal Meclisi Başkanı Dr. Emir Zêdan ile MSD Eşbaşkanı Riyad Derar katıldı.



Toplantıda konuşan Emir Zêdan, Suriye Ulusal Meclisi’nin 5 yıl önce muhalif grupların anlaşmasıyla kurulduğunu ve siyasi bir yapılanma olduğunu belirtti. Ulusal Meclis'in, Suriye’de özgürlük isteyen halkın taleplerinin hayat bulması için demokratik güçlerle diyalog kurduğunu ifade eden Zêdan, “Ayrıca diktatör bir yönetimden demokratik bir Suriye inşası için mücadele ettik. Halkların eşitliği temelinde ülkede bir siyasi değişim için sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık” dedi.

Emir Zêdan, Suriye’de ortak mücadele yürütülmesi ve ülkenin demokratikleştirilmesi amacıyla Demokratik Suriye Meclisi ile siyasi bir koalisyon kurulması kararına varıldığını açıkladı. Riyad Derar ise ortak amaçlar için mücadele eden güçlerin diyaloglarının çözümün önünü açacağını ifade etti.

Suriye Ulusal Meclisi, toplumsal bir siyasi örgütlenme olarak kendisini Suriye’deki tüm halk ve inançların temsilcisi olarak görüyor. Meclis, Beşar Esad hükümetinin yer almadığı yeni bir yönetimde Suriye için siyasi çözüm bulunması amacıyla mücadele yürütüyor.