Muslim: Birlikte DAİŞ'i yendiğimiz gibi bu hastalığı da yeneceğiz

PYD Diplomasi Bürosu Sorumlusu Salih Muslim, Avrupa'daki halklara başsağlığı diledi, "Birlikte DAİŞ'i yendiğimiz gibi bu hastalığı da yeneceğiz" dedi.

PYD Diplomasi Bürosu Sorumlusu Salih Muslim, koronavirüs pandemisine ilişkin Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak ajansımıza değerlendirmelerde bulundu.

'YİNE AYNI MEVZİDEYİZ, YİNE YENECEĞİZ'

Muslim, Avrupa'daki halklara seslenerek, "Rojava ve Kuzey Suriye'den, Avrupa ve dünyayı etkisi altına alan bu salgında kaybeden insanlara başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Biz Rojava'da sizin bu salgın nedeniyle yaşadığınızı acınızı ve çektiklerinizi paylaşıyoruz. Biz de bu hastalığa karşı sizinle aynı mevzide yer alıyoruz. Geçmişte terörizm ve DAİŞ'e karşı da aynı mevzide yer aldık ve bitirdik. Bu kez size yardım edemiyoruz çünkü çok sınırlı kaynaklarımız var. Ve koronavirüs salgınına yakalanmamak için önlemler alıyoruz. Ama sizin acılarınızı hissediyoruz ve bu konuda yanınızda olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Muslim, "Avrupa'da silahlanma, endüstri gibi konulara verilen önem halk sağlığına verilmedi. Bunun sonucu şimdi önümüzde" vurgusunda bulunarak, şu mesajları verdi:
"Bu andan sonra sizin yanınıza olacağız bu hastalıkla mücadelede. Biz her taraftan çevrilmiş durumdayız. Şu anda yapabileceğimizin en iyisi bu. İlaç konusunda sıkıntılarımız var ve bu hastalığa karşı önlemler almaya çalışıyoruz.
Size başarılar diliyoruz ve şuna eminiz ki DAİŞ ve diğer terörist örgütleri yendiğimiz gibi bu hastalığı da yeneceğiz. Zafer bizim olacak.

İtalya, Fransa, Hollanda, Almanya ve Avrupa'da bu hastalıktan yakınlarını yitirenlere başsağlığı diliyorum."

'TEDBİRLERİ ALIRSAK BAŞARIRIZ'

Muslim, Suriye rejimi ile faşist Türk devletinin ablukasına rağmen halkı hastalıktan koruyacaklarını belirterek, ''İmkanlarımız yetersiz olmasına rağmen, tedbirlerimizi alıp kararları uygulayarak başaracağımıza inanıyoruz'' dedi.
Muslim, "Örgütlülüğümüzü sağladığımız, beraber olduğumuz sürece, halkımız kendi içinde birbirimize ve ülke dışında olan halkımıza destek olup, tedbirlerimizi alıp, gerekeni yaparsak şüphesiz başarıyla bu sorunun hakkından geliriz'' diye belirtti.
Müslim, şu değerlendirmeleri de yaptı:
"Şimdiye kadar devletlerin, hükümetlerin, Avrupa'da ve diğer bölgelerde silahlara ne kadar önem verildiğini gördük. Silah ürettiler, savaş çıkardılar fakat hiçbir zaman halk sağlığını düşünmediler. Bu sebeple bugün büyük bir sıkışma durumunu yaşıyorlar.
Çok güçlü devletler bile sıkışmış durumunda. Demokratik Özerk Yönetim olarak imkanlarımız çok yetersiz. Buna rağmen elimizden geleni yaptık ve halkımızı koruduk. Şu ana kadar Şam rejimi ve Türk faşizminin ablukasına rağmen halkımızı koruduk. Bundan sonra da yönetim, kurum ve kuruluşlar ve yönetimde yer alanlar olarak elimizden geleni yapacağız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bizden istenen sağlık alanındaki yetkililerin ve sorumluların doğrultusunda hareket etmek, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamak, evimizde kalmak, alınan tedbirleri uygulamak. İmkanlarımız yetersiz olduğu halde alınan tedbirler ve yönetimimizin aldığı kararlar doğrultusunda hareket edilirse sorunun üstesinden geleceğiz.

'SAVAŞ YERİNE SAĞLIĞIN ÖNEMİ GÖRÜLECEK'

Tüm dünyada bize destek olan bir insanlar var, DAİŞ'e karşı mücadelemizde yanımızda yer aldılar. Tüm dünyada virüsten dolayı yaşamının yitirenler kaybımızdır, hepimizin acısı birdir. Acımız Kuzey-Doğu Suriye ve Avrupa'da bir ve aynıdır. Örgütlenerek ve halkların dayanışmasıyla başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bundan sonra yaşanacaklar daha iyi olacaktır. Devlet ve hükümetler bundan sonra savaşlar yerine halk sağlığına daha fazla önem vereceklerdir. Başarılı olacağımız, başarının halkımızın başarısı, şu ana kadar yanlış siyasetin kurbanı olan tüm halkların başarısı olacağına inanıyoruz.''