Norveç Kızıl Gençlik: Türkiye Suriye'den derhal çekilmeli

Norveç Kızıl Parti’nin gençlik örgütü Kızıl Gençlik Merkez Yönetim Kurulu, Türk devletinin Kuzey Suriye'ye yönelik işgalini kınadı ve askerlerini derhal geri çekmesini talep etti.

Kızıl Gençlik'in internet sisetinde bugün yayımlanan yazılı açıklamada, Kuzey Suriye'yi işgal eden Türk devleti kınandı. Türkiye'nin saldırılarına karşı Kürt güçlerini savunmayan ve Türkiye'nin saldırılarını durdurmayan NATO ve ABD'ye sert eleştiriler yöneltildi.

Türk devletinin kuruluşundan beri Kürtleri ağır baskı altında aldığına ve asimilasyon uyguladığına dikkat çekilen açıklamada Türkiye'nin Kuzey Kürdistan'da PKK'ye karşı sürdürdüğü savaşı PYD'ye saldırarak Kuzey Suriye'ye taşıdığı belirtildi.

Kuzey Suriye'ye yönelik işgalin Erdoğan rejiminin İstanbul'da yapılan yerel seçimlerde aldığı yenilgiden sonra gerçekleşmesinin gözden kaçırılmaması gerektiği belirtilen açıklamada ”ABD ve Türkiye'nin Suriye'de bulunma hakları yok. Hem Ameriken üsleri hem de Türkiye'nin işgali uluslararası yasalara göre suçtur. Biz komünistler ve anti-emperyalistler olarak Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkını savunuyoruz ve büyük ülkeler bu hakkı ihlal ediyor” denildi.

Türk devletinin işgalini sert ifadelerle kınayan Kızıl Gençlik, taleplerini şöyle sıraladı.

ABD ve Türkiye Suriye'den derhal çekilmeli.

Norveç Kürtlerin kendi kaderlerini tayin etme haklarını kabul etmeli.

Türkiye tüm siyasi tutsakları serbest bırakmalı.

Büyük güçler karışmadan Suriye Hükümeti ve Suriye Demokratik Güçleri barış için masaya oturmalı.

Norveç Türkiye'nin Kuzey Suriye'yi işgal etmesini kınamalı.

Norveç, Türkiye'ye yaptığı tüm silah ve askeri malzeme satışlarını durdurmalı.