Nucan: Direnişimiz geleceği belirliyor

Türk devletinin amacının soykırım ve demografi değişimi olduğunu söyleyen YPJ komutanlarından Axin Nucan, işgale karşı yürütülen direnişin geleceği belirlediğini belirtti.

YPJ Genel Komutanlık Üyesi Axin Nucan, Türk devleti ve çetelerinin Rojava'ya yönelik işgal saldırısını değerlendirdi. Nucan, 9 Ekim tarihinde başlayan saldırının soykırım, halkları yerinden etmek ve demografik değişimi gerçekleştirme amacı ile yapıldığını vurguladı.
Başta Serêkaniyê olmak üzere Rojava'nın birçok bölgesinde işgal saldırısına karşı yürütülen direnişe dikkat çeken Nucan, bunun ikinci Kobanê direnişi olduğunu belirtti.
İşgalci Türk ordusunun saldırısının tüm halkların iradesine yönelik olduğunu, buna karşı yürütülen direnişin ise insanlık onurunu koruduğunu vurguladı.

'SALDIRI DEVRİME KARŞI GENEL KONSEPTİN PARÇASIDIR'

İşgal saldırılarının devrimlerine karşı yürütülen genel konseptin parçası olduğunu kaydeden Nucan, şu hususlara vurgu yaptı: "İşgalci Türk devleti Erdoğan şahsında Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden bölgede yaymaya çalışıyor. Erdoğan bu çerçevede kendisine göre bir harita çizmiş. Bu plan sadece Erdoğan ile sınırlı değil. İktidar güçleri örgütlü toplumu kendisine tehlike görür. Dolayısıyla işgal harekâtı ile örgütlü toplumu dağıtmak istiyorlar. Erdoğan işgal saldırısının ilk gününde 'İlk adım olarak bölgeyi temizleyeceğiz, ikinci adım ise göçmenleri bölgeye yerleştireceğiz' dedi. Erdoğan hangi göçmenlerden bahsediyor? Serêkaniyêli hangi aile Erdoğan'a sığınmış durumda? Yerli halkı bölgeden sürerek kendi çetelerini yerleştirmek istiyor. Kürt düşmanlığı etrafında yürütülen faaliyetlerde Erdoğan sadece alınan kararları hayata geçiren konumundadır."

'İRADEYİ TESLİM ALAN ŞARTLARIN KABULLENİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Beş günlük 'ateşkes' anlaşmasına dikkat çeken Nucan, belli şartlar doğrultusunda kabul ettiklerini söyleyerek, şöyle devam etti: "Ancak onların televizyon kanallarında dile getirdiği şartlar ile bize söylenen şartlar birbirinden çok farklıdır. Dillendirdikleri şartlar iradeyi teslim alan şartlardır ve bizler açısından kabullenilmesi mümkün olmayan şartlardır. Şu an ateşkes diye bir şeyden bahsetmek mümkün değil. Gündemi değiştirmek için ortaya atılan bir durumdur. Çünkü tüm dünya Erdoğan'ın işgal saldırılarına sert tepki gösterdi, bu da Erdoğan'ı karar almaya mecbur kıldı. Alınan kararın amacı da Erdoğan'a karşı ortaya çıkan tepkiyi yumuşatmak içindi. Arkadaşlarımız Serêkaniyê'de tüm vahşi saldırılara ve işgalci devletin tekniğine karşı direndi.  Ateşkes ilanından sonra yaşanan tüm şehadetler, yaralanmalar ve halkımızın katledilmesinden Erdoğan ile birlikte Amerika da sorumludur. Dünyanın bunu böyle bilmesi gerekir."

'BİZE KARŞI ERDOĞAN İLE BİRLEŞEREK KARAR ALIYORLAR'

Komutan Nucan, daha düne kadar Erdoğan yönetimi tarafından eğitilen DAİŞ çetelerine karşı savaştıklarını hatırlatarak, "Nasıl oluyor da Erdoğan bize 'teröristsiniz' diyor? Bizimle DAİŞ'e karşı mücadele eden güçler bugün Erdoğan ile birleşerek bize karşı kararlar alıyorlar" dedi.

'YPJ RUHU YAŞAMA BAĞLILIK FELSEFESİDİR'

Nucan, şunları da söyledi:
"Tüm savaşçılarımız Serêkaniyê'ye giderek oradaki direnişe katılmak istiyor. Arkadaşlarımızı zorla durdurabiliyoruz. Bu direniş geleceği belirliyor, bu bilinç ile savaşçılarımız direnişe katılmak için sabırsızlanıyor. Özgür yaşam dışında hiçbir yaşamı kabul etmiyoruz. Devrimin başlangıcından bu yana YPJ güçleri her mücadele alanında öncülük rolü ile hareket etti. Rojava savaşında da Zin Kobanê, Nergiz, Rohanî, Nûpelda ve diğer birçok arkadaşlarımız şahsında aynı kararlılık ile katılım sağlıyor. Arkadaşlarımız Serêkaniyê'de ölümü gülerek karşılıyor. Başarı dışında hiçbir şeyi düşünmüyoruz, diyorlar. Bu yaşama bağlılığın felsefesidir."
YPJ Genel Komutanlık Üyesi Axin Nucan, konuşmasının sonunda halkı direnişe sahip çıkmaya çağırdı.