On binler QSD’yi sahiplenmek için alanlardaydı

Cizre Bölgesi’nin tüm kentlerinde alanlara çıkan on binlerce kişi, yaptıkları yürüyüşler ile QSD’yi sahiplendi.

Cizre Bölgesi’nin birçok kentinde alanlara çıkan halk, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı halkların birliğinin zaferin teminatı olduğuna dikkat çekti ve tarihi bir direniş sergileyen QSD’ye destek mesajı verildi.

HESEKÊ

Hesekê kentinde yüzlerce kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı Onur Direnişi’ne destek için düzenlenen yürüyüşte halkların birliğini haykırdı.

Kelasê mahallesindeki Rêber Apo Parkı’nda bir araya gelen kitle, ellerinde QSD, YPG ve YPJ bayrakları, “Şehitlerimizin kanları ve çocuklarımızın çığlıklarında boğulacaksınız” ve “Erdoğan işgalcidir, yargılanmalıdır” yazılı pankartlarla yürüdü.

Sık sık Onur Direnişi’ni selamlayan sloganların atıldığı yürüyüş Şehit Cudi Kavşağı’na kadar devam etti. Burada, TEV-DEM adına konuşma yapan Xerîb Hiso, “Devrim mücadelemiz, zulmü ve baskı bertaraf etmek içindir. Zafer, direnen halkların ve devrimin olacaktır. Devrimimize yönelik saldırılar göstermiştir ki işgalci Türk devleti yalnızca Kürt halkına değil, Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm halklara saldırıyor. Halkların direnişi ve birliği, zaferin teminatı olacaktır” dedi.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê’de de binlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını yaptıkları yürüyüş ile protesto etti.

“Şehitler sayesinde kazandık. Onur Direnişi şehitlerinin ruhuyla direneceğiz ve işgali geri püskürteceğiz” yazılı pankartlar taşıyan Dirbêsiyêliler, Xemgin kavşağına kadar yürüdü. Yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Seid, Dirbêsiyê halkının direnişini kutladı.

“Saldırılar QSD’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ çetelerinin varlığına son vermesinden sonra gerçekleştirildi” diyen Seid şöyle devam etti: “Türk devletinin saldırısı çetelere olan desteğini ispatlıyor. İşgalci Türk devleti bölgede yalnızca Kürtleri değil tüm halk ve inançları hedef alıyor.”

QAMIŞLO

Qamişlo’daki Cudi Mahallesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi “Bijî berxwedana QSD’ê” sloganları eşliğinde Şehitliğe doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte konuşan PYD Yönetim Komitesi Üyesi Silvan Elî, Kürt halkının haklarını elde etmek için yıllardır inkar siyasetine karşı mücadele ettiğini vurguladı. Türk devletinin saldırılarıyla Kuzey ve Doğu Suriye halklarının kazanımlarını yok etmek istediğini ifade eden Silvan Eli, “Türk devleti bölge halkına düşmanlık ediyor. İşgalcilere karşı halkın direnişi kazandı” şeklinde konuştu.

TIL HEMÎS

Til Hemis’te ise İlçe Meclisi önünde bir araya gelen binler, “Şehitler sayesinde kazandık. Onur Direnişi şehitlerinin ruhuyla direneceğiz ve işgali geri püskürteceğiz” yazılı pankart ve şehit posterleri ile QSD bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

Şehitler kavşağında ise bir miting yapıldı. Burada konuşan Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Welide Boti, şehitlerin yarattığı direniş çizgisi sayesinde işgalin boşa çıkarılacağını söyledi.

Uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunan Welide Botî, işgalci Türk devletinin ihlallerine son vermelerini istedi.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de ise Şehit Xebat Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak ve QSD’ye desteklerini dile getirmek amacıyla yürüyüş düzenledi. QSD, YPJ, YPG bayrakları ve Onur Direnişi’nde şehit düşenlerin fotoğraflarını taşıyan kitle, zılgıtlar eşliğinde QSD’nin, YPG ve YPJ’nin direnişi selamladı.

Yürüyüş Girkê Legê merkezinde mitinge dönüştü. Yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Qamişlo Kanton Meclisi Yöneticisi Mezlûm Yusîv, demokratik ulus felsefesinin, Kuzey ve Doğu Suriye halklarını Türk devletini işgaline karşı birleştirdiğini ifade etti.

Mezlûm Yusiv, “Kuzey ve Doğu Suriye bölgesindeki bütün halklar, Türk devleti ve çetelerinin saldırıları ve Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrin’de demografiyi değiştirme çabalarına karşı mücadeleyi büyütmelidir” dedi.

Yürüyüş, Onur Direnişi’ni selamlayan sloganlarla sona erdi.

TIL KOÇER

Til Koçer’de de yüzlerce kişi QSD’ye desteklerini ifade etmek için Rêber Apo Parkı’nda bir araya gelerek, Til Koçer’in mahallelerine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Türk devletinin saldırıları ve demografik yapıyı değiştirme çabaları kınandı.

DÊRİK

Dêrik’te ise Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen binler, “Onur Direnişi şehitlerinin ruhuyla işgalciliği boşa çıkaracağız” yazılı pankart ile yürüyüşe geçti. Kentin ana caddeleri boyunca devam eden yürüyüşte, sık sık QSD’ye destek sloganları atıldı. Yürüyüş Şehit Bawer Gençlik Merkezi önünde mitinge dönüştü.

Burada konuşan PYD yöneticisi Ebdulkerim Saroxan, QSD’nin direnişini selamladı. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının direnişten taviz vermediğini vurgulayan Saroxan, bu direnişin zafere ulaşacağını söyledi.

TİL BERAK

Til Berak’ta da yüzlerce kişi, kent fırını önünden işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Şehitler kavşağına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından konuşan PYD Eşbaşkanı Eyşê Hiso, Türk devletinin Suriye halklarına yönelik katliam ve göç siyaseti yürüttüğünü söyledi.

Türk devletinin sivillere karşı kimyasal silah kullandığına dikkat çeken Eyşê Hiso, uluslararası toplumun saldırılara karşısında sessiz kalarak Türk devletinin işlediği savaş suçlarına ortak olduğunu kaydetti.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê ilçesinde de Kongreya Star binası önünde bir araya gelen Kürt, Arap ve Süryani yüzlerce kişi, aynı amaçla alanlara çıktı.

İlçenin doğu caddelerinde devam eden yürüyüşte şehit anneleri evlatlarının posterlerini taşıdı, yürüyüşte işgalci Türk devleti ve çeteleri aleyhine sık sık sloganlar atıldı. Yürüyüşte işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı uluslararası alandaki sessizlik kınandı.

AMÛDÊ

Amûdê’de düzenlenen yürüyüşte ise şehit aileleri, Özerk Yönetim ve Kongreya Star temsilcileri ile kanaat önderleri hazır bulundu.

Şehit Cihad Meydanı’ndan yürüyüşe geçen kitle, ellerinde QSD, YPG ve YPJ bayraklarıyla ilçenin batısındaki şehitliğe doğru yürüdü. Yürüyüşte sık sık “Türk devlet işgaline hayır”, “Kahrolsun Faşist Erdoğan”, “Yeni Osmanlıya Hayır”, “Bijî Biratiya Gelan”, “Bijî Berxwedana QSD”, “Berxwedan Jiyanê” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından şehitlikte miting düzenlendi. Mitingde Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Şehit Alan’ın babası Seyid Ehmed, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halklarının bir olduğunu söyledi.

Ehmed, Türk devletinin kimyasal silahlarla sivilleri hedef aldığını, ancak dünya kamuoyunun tüm bu vahşet karşısında sessiz kaldığını söyledi.