Onur Direnişi şehitleri Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Hisên El-Salih (Serhed Til Birak) ve İç Güvenlik Güçleri üyesi Elî Mihemed, Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı ve Hisên El-Salih (Serhed Til Birak) ve İç Güvenlik Güçleri üyesi Elî Mihemed, Hesekê’nin Dawudiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreni askeri tören ve saygı duruşu ile başladı. Törende bir konuşma yapan PYD Genel Meclisi üyesi Ebdulkerîm Saroxan, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de katliam saldırılarında bulunduğunu belirten Saroxan, şehitlerin fedakarlığı ve halkların birliği ile Türk devletinin tüm komplolarının boşa çıkarıldığını söyledi.

Törende konuşan Hesekê Askeri Meclisi Komutanı Hisên Selmo, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu ve şehitlerin yarattığı direniş çizgisini takip edeceklerini vurguladı.

Törende Onur Direnişi’nde şehit düşen 6 QSD savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı. Kimlik bilgileri açıklanan savaşçıların isimleri şöyle: Mûsa Mihemed (Delîl Hesekê), Beşar Şilaş (Sîpan Hesekê), Ehmed Hisên (Rohat Hesekê), Can Niamet (Mîtan Hesekê), Ehmed Sînan (Diyar Hesekê) ve Basil Xelîl (Rojhat Hesekê).

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehit Hisên El-Salih ve Elî Mihemed’in cenazeleri annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.