Onur Direnişi şehitleri Kobanê’de uğurlandı

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Îsmaîl Ehmed (Mordem Çiya) ve Mehmûd Kino (Comerd Kino), Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Îsmaîl Ehmed (Mordem Çiya) ve Mehmûd Kino (Comerd Kino), Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan cenaze töreninde bir konuşma yapan Kobanê Kadın Evi Yöneticisi Sultana Hemdî, “Özgürlüğün bedeli ağırdır. Ancak direniş ve fedakarlıklar ile ulaşılabilir. Şehitlerimizin fedakarlığı ve direnişi ile kesinlikle zafere ulaşacağız” dedi. Şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunan Fırat Bölgesi Demokratik Toplum Akademisi Eşbaşkanı Şervan Muslim ise tarihi ve hassas bir süreçten geçildiğini belirterek, Kürt halkının şehitlerine layık olabilmesi için ulusal birliklerini sağlaması gerektiğini vurguladı.

Şehit aileleri adına konuşan Îsmaîl Qewas ise “Şehitlerimiz, Türk devletinin saldırılarına karşı tarihi bir direniş sergiledi. Şehitlerimiz, bölgenin güvenliği ve halkın özgürlüğü için canlarını feda etti” dedi.

Törende ayrıca Şehit Aileleri Meclisi tarafından, Onur Direnişi’nde şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Ebdulrehman Hec Elî’nin kimlik bilgileri açıklandı.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehit Mordem ve Comerd’in cenazeleri zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.