‘Ortak faaliyetler devam edecek’

QSD ve Uluslararası Koalisyon yetkilileri, Dêrazor ve Hesekê kırsalında tamamlanan hamlenin ikinci aşamasına ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Qamişlo Kantonu’nun Girkê Legê ilçesine bağlı Rimêlan beldesinde düzenlenen basın toplantısına Derazor Askeri Meclisi Sözcüsü Lîlwa Abdullah, QSD Sözcüsü Kino Gabriel ve Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins katıldı.

Basın toplantısında konuşan Dêrazor Askeri Meclis sözcüsü Lîlwa Abdullah, DAİŞ’in hücre yapılanmalarına karşı Derazor ve Hesekê’de icra edilen hamlenin ikinci aşamasının olumlu sonuçları beraberinde getirdiğini söyledi.

GABRIEL: İŞBİRLİĞİ SÜRÜYOR

QSD Sözcüsü Kino Gabriel de QSD ve Uluslararası Koalisyon iş birliğine dikkat çekerek, söz konusu iş birliğinin askeri, lojistik ve istihbarat alanlarında devam ettiğini belirtti.

Gabriel, QSD ve Koalisyon’un DAİŞ’e karşı ortak mücadelesine ilişkin şunları söyledi: “Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine, birçok taraftan saldırılar gerçekleşmiştir. Bu nedenle özellikle bölge güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı mücadele başta olmak üzere, DAİŞ’e karşı savaş ve bölgeye her alanda destek sağlanması için Uluslararası Koalisyon ile koordinasyonu sürdüreceğiz.”

CAGGİNS: SINIR SAVUNMASI ORTAK FAALİYETLERİ SÜRECEK

DAİŞ tehlikesinin halen devam ettiğini kaydeden Koalisyon Sözcüsü Myles Caggins QSD ve Uluslararası Koalisyon güçleri arasında, DAİŞ’e karşı mücadele konusunda işbirliği olduğunu söyledi.

DAİŞ’i bitirmek için gerçekleştirilen hamlelerde büyük başarı elde edildiğini de vurgulayan Caggins, “Koalisyon DAİŞ’i bitirmek ve yeni kurtarılmış bölgeler için destekte bulunmak adına bölgede bulunuyor. Koalisyon güçleri Dêrazor’un doğusu ve Hesekê’de ilerlemiştir. Bundan önce Reqa’da, DAİŞ’i ve hücre yapılanmalarını bölgeden temizleme faaliyetlerinde bulunmuştur. Bölgede bulunan üslerimiz ile Demokratik Suriye Güçleri arasındaki ortak koordinasyonla istihbarat bilgilerini paylaşıyor, hava operasyonları gerçekleştiriyoruz. Bu temelde Demokratik Suriye Güçleri’ni destekliyor ve ortak çalışmalarımızın devam edeceğini belirtiyoruz” diye konuştu.

QSD güçlerinin DAİŞ’le mücadelede uzmanlık ve deneyim sahibi olduğunu ifade eden Caggins, “Koalisyon olarak biz de uzmanlarımızla, DAİŞ’le savaş için Demokratik Suriye Güçleri’ne destek ve imkan oluşturuyoruz” dedi.

Caggins, Koalisyon güçlerinin Irak ordusu ve QSD ile DAİŞ’e karşı mücadele ve Suriye-Irak sınır savunması ortak faaliyetlerine devam edeceklerinin altını çizdi.

Açıklamaların ardından şehitler adına saygı duruşunda bulunulması sonrası gazetecilerin soruları yanıtlandı.