Pakistan’dan Strasbourg direnişine: Sizinle beraberiz

Tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine bir destek mesajı da Pakistan’daki emekçilerin haklarını savunan Barabri Partisi’nden geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması şiarıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 95’inci gününde olan açlık grevi direnişçilerine mesaj gönderen Pakistanlı siyasetçi Tariq Shahzad, eylemcilerin taleplerini koşulsuz olarak desteklediklerini vurguladı.

Pakistan Eşitlik Partisi (Barabri Partisi) eski genel sekreteri ve aynı zamanda Pakistan Enternasyonal İşçi Komitesi’nin üyesi olan Shahzad, Erdoğan rejiminin baskı ve şiddet politikalarına karşı Kürt halkıyla birlikte olduklarının altını çizdi.

Tariq Shahzad’ın Strasbourg’daki eylemcilere gönderdiği mesajı şöyle: “Evet! Sizinle ve mücadeleniz ile dayanışma halindeyiz ve tüm (asgari ve azami) taleplerinizi koşulsuz destekliyoruz. Ben Tariq Shahzad; Pakistan Enternasyonal İşçi Komitesinin bir militanı ve Pakistan Barabri Partisi'nin (Eşitlik Partisi) eski genel sekreteri olarak, Kürt yoldaşlarıma karşı Erdoğan rejiminin devlet baskısını şiddetle kınıyorum. Mücadelenizde sizinle beraberiz.”