Paris’te ırkçı saldırıya uğrayan restorana destek ziyareti

Fransız ve Kürt temsilcilerden oluşan bir heyet, başkent Paris’te geçen hafta ırkçı saldırıya maruz kalan "Mala Bavo" restoranına destek ziyaretinde bulundu.

Avrupa Parlamentosu Komünist Partisi listesinden aday Cemile Renkliçay, CDK-F Eşbaşkanı Vedat Bingöl, Komünist Partisi sözcüsü ve aynı zamanda Paris Büyükşehir Belediyesi başkan yardımcısı Ian Brossat ve beraberindeki heyet Mala Bavo adlı işyerine destek ziyaretinde bulundu.

Burada Brossat, her bir Fransız gibi işyerinin maruz kaldığı ırkçı saldırı için üzüldüğünü ve şok olduğunu belirterek, Paris'in merkezinde olan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Brossat, faillerin bulunması için Paris valisine de dilekçe vereceklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu Komünist Partisi listesinden aday Cemile Renkliçay, saldırıyı kınadığını belirterek, bu gibi ırkçı saldırıların Türk hükümeti ile ilişkili olduğunu ifade etti. Renkliçay, Fransız toplumunun bu saldırıyı reddettiğini de hatırlatarak hükümeti ırkçı grupları denetim altında tutması gerektiği dile getirdi.

CDK-F Eşbaşkanı Vedat Bingöl, Türkiye’deki iktidar sahiplerinin Kürtlere dönük ayrımcı dilinin bu saldırılara zemin hazırladığına dikkat çekerek, Kürtlerin bu tarz ırkçı saldırılar karşısında yılmayacağını ve mücadelelerinde her zamanki gibi kararlı olacağını kaydetti.

Paris'in 10. bölgesinde bulunan Kürt iş yerinin duvarlarına Türk faşistleri tarafından Kürdistan ve Kürtlere hakaret içeren, soykırım çağrısı yapan yazılamalar yapılmıştı. "Mala Bavo" adındaki restoranın duvarlarına kapalı olduğu saatlerde “Suriye, İran, Irak ve Türkiye’de Kürtlere topyekün soykırım”, “Yaşasın Türkiye, Kürdistan’a ölüm” gibi ırkçı ifadeler yazılmıştı.