Patnos'ta ailelere saldırı

Patnos'ta tutsak ailelerine uzun namlulu silahlarla engel olan Türk askeri, vekillere sözlü saldırıda bulundu, Kürtçe konuşulmasına müdahale etti!

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi önünde açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen tutsak aileleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Abdullah Koç ile Mensur Işık’a, jandarma engel oldu. 

VEKİLE VE KÜRTÇEYE SÖZLÜ SALDIRI

Uzun namlulu silahlarla cezaevinin önünü ablukaya alan polis ve jandarmanın, açıklamaya engel olması üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Milletvekillerinin kendisini tanıtması üzerine rütbeli bir asker, "Siz Kandil'in vekilisiniz" demesi dikkat çekti. 

Ardından kitleyi ablukaya alan jandarma, tazyikli su sıktı. Aileler ve vekiller, engellemeye rağmen "Bijî berxwedana zindana" sloganları atarak direndi. Annelerin kendi aralarında Kürtçe diyaloğuna da engel olmaya çalışan bir uzman çavuş, kadınları iterek, "Kürtçe diyaloğa girme" tehdidinde bulundu.

GAZETECİLERE GBT

Saldırının ardından milletvekili ve aileler, tecridin kaldırılması çağrısı yaptı. Açıklamanın ardından askerler, haber takibi yapan gazetecilerin kimliklerini alarak GBT'den geçirdi.