PYD'den işgale karşı süresiz direniş hamlesi

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Fırat Bölgesi'nde yeni bir hamle başlatarak, "Hamle kapsamında işgale ve Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye’nin düşmanlarına karşı mücadele edilecektir" dedi.

PYD Fırat Bölge Meclisi, Kobanê’deki Özgür Kadın Meydanı’nda kitlesel bir açıklama yaptı.

Meclis, “İşgalci Türk devletine hayır, devrim kazanımlarını korumaya evet” şiarı ile bir eylem hamlesi başlattıklarını duyurdu.

Onlarca parti üyesinin katıldığı açıklamayı, Fırat Bölge Meclisi Eş Başkanı Ehmed Şêx okudu.

'SİYASİ VE SİVİL HALK DİRENİŞİ HAMLESİ'

Açıklamada hamleye ilişkin öne çıkanlar şöyle:

“*Türk devletinin Suriye’de farklı yöntemlerle işgal ettiği tüm alanların özgürleştirilmesi amacıyla 'İşgalci Türk devletine hayır, devrim kazanımlarını korumaya evet' şiarıyla Fırat Bölgesi’nden yeni bir eylem hamlesi başlatıyoruz.

*Hamlenin amacı toprağımızı, onurumuzu, toplumumuzu, tarihimizi, özgür yaşamımızı ve devrim kazanımlarını korumaktır.

*Hamle kapsamında işgale ve Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye’nin düşmanlarına karşı mücadele edilecektir.

*Kültürel ve toplumsal güçlerimiz örgütlenecek ve harekete geçecektir.

*Pasif direniş aşamasından genel ve ortak direniş aşamasına geçilecektir.

*Hamlemiz, toplumsal, örgütsel, siyasi ve sivil halk direniş hamlesidir.

*Hamlemiz, özgür topluma bağlı olarak ulusal ve demokratik bir hamledir.

*Bu hamle süreli değildir. Halkın tüm alanlarındaki haklarının uluslararası kanunlar çerçevesinde garanti altına alındığı zafere dek sürecektir."

'HAMLE HALKIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GARANTİLİYOR'

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

"Türk devletinin sürdürdüğü düşmanca politika, uluslararası alanda yalnız kalmasına sebep olduğu gibi bulunduğu her alanda ekonomik, toplumsal ve siyasi krizlere neden olmuştur. Bu siyaset, Türk devletini çöküşe götürmektedir. Hamlemiz Türk devletinin düşmanca politikalarının çöküşünü hızlandıracaktır.

Uluslararası siyasi ve hegemon güçler, artık Ortadoğu’da coğrafik ve siyasi yeni haritalar peşindedir. Bu da üçüncü dünya savaşının bir sonucudur. Ancak gelinene bu aşamaya kadar, Kürt halkının kadim topraklarında meşru haklarına ulaşmasına dair bir karar alınmamıştır. Bu temelde, hamlemizle birlikte öz gücümüz, siyasi gücümüz ve özgür irademizle hedefimize odaklanmalı ve meşru haklarımızı garanti altına almalıyız.

Bu hamlemiz, halkımızın özgürlüğünü garantilemektedir. Ayrıca bu hamle, demokratik ulus projesi ve halkların ortak yaşam iradesine destek sunan herkesin özgürlüğünün önünü açacaktır. Bu hamle, Suriye’de Kürt ulusal birliğinin lokomotif gücü olmalıdır.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarına, tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve toplumun öncüsü kadın ve gençlere hamleye katılım çağrısında bulunuyoruz. Hamlenin hedefine ulaşabilmesi, Önder Öcalan’ın ve halkımızın özgürlüğü için Kobanê’de hayat bulan devrimci ruhla, şehitlerin intikamı için sürdürülen mücadele ruhuyla ve Heftanîn’de süren direniş ruhuyla mücadele edilmelidir.”