PYD: Irak ve Başur sorumluluğunu yerine getirmeli

PYD, Maxmûr saldırısına sert tepki göstererek, Irak ve Başur yönetimlerine sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), işgalci Türk devletinin Şehîd Rustem Cûdî (Maxmûr) Kampı’na dönük yaptığı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
PYD'nin açıklaması şöyle:
“Türk devletinin Mexmûr Kampı’na dönük barbarca saldırılarını kınıyoruz. Bu saldırı uluslararası bütün kanunlara aykırıdır. Türk devleti, sivillerle dolu kampı bombaladı. Savaş uçakları, Duhok vilayetine bağlı Şêladizê beldesindeki Kurêjaro dağını bombaladı.

'KDP KOMPLOYA KANMAMALI'

İşgalci Türk devletinin savaş uçakları aynı zamanda Cumartesi gecesi Çarçela tepesi ile Medya Savunma Alanları’na bağlı Metîna bölgesini eş zamanlı olarak bombaladı. Saldırılarda 6 peşmerge yaşamını yitirdi. Türk devleti, bu saldırılarla Kürtler arasında iç savaş çıkartmayı amaçlıyor. Bu bağlamda Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) işgalci Türk devletinin komplolarına kanmaması ve saldırılarının önüne geçmesi gerekir.
Söz konusu saldırı bütün Kürdistan coğrafyasına ve Kürdistan halkına yöneliktir. Başûrê Kurdistan hükümeti buna rağmen saldırılara sessiz kalmaya devam ediyor. Bu da şüphelerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Başûrê Kurdistan hükümetinin bu tutumu Kürdistan halkına felaket getirecektir. Başûrê Kurdistan hükümetinin siyasetini bir kenara bırakıp halkımızı ve kazanımlarını tehlikeye atan bu siyasete izin vermemesi gerekir. Kürdistan her ne kadar parçalanmış olsa da Kürdistan halkının kaderi ve geleceği aynıdır.

IRAK VE BAŞUR'A ÇAĞRI

PYD Genel Meclisi olarak, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınıyor ve bütün Kürdistan halkına saldırılara karşı durması çağrısı yapıyoruz. Aynı zamanda Irak ve Başûrê Kurdistan hükümetlerine saldırılara karşı durması, ahlaki, insani, meşru sorumluluklarını yerine getirmesi, Türk devletinin işlediği suçlara karşı tepki göstermesi ve sınırlarını koruması çağrısı yapıyoruz.”