PYNK: Herkes HDP'nin yanında durmalı

Kobanê Davası’na tepki gösteren PYNK, Türk devletinin DAİŞ’in intikamını almaya, Kürt siyasetini tasfiye etmeye çalıştığına dikkat çekti, HDP'nin etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Kobanê Davası'na ilişkin yazılı açıklama yapan PYNK, yargılamanın Kürt siyasetini tasfiye etmek için yapıldığını belirtti.

Açıklamada, AKP-MHP iktidarının Kürt halkına düşmanlık ettiği ve Erdoğan’ın HDP’yi etkisizleştirmek istediğinin ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu yargılama DAİŞ’in 2014 yılında Kobanê’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar esnasında halkımızın alanlara çıkarak tepkisini ortaya koymasına ilişkin açıldı. Kobanê abluka altına alındığında çok büyük katliamlar yaşandı. Halkımız da Kobanê ile dayanışma içerisinde oldu.

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ'E DESTEK VERDİ'

Uluslararası Koalisyon başta olmak üzere tüm dünya Kobanê’ye destek verdi. Ancak Türkiye Kobanê’nin düşmesi için DAİŞ’e destek verdi. Bugün de bağımsız olmayan mahkemeler aracılığıyla halkımızın dayanışmasını yargılıyor. Erdoğan Kobanê’de yenilen DAİŞ’in intikamını alıyor. Bu yargılama AKP ve MHP’nin HDP’i kapatma girişiminin bir parçasıdır. Nitekim yıllardır HDP’ye karşı soykırım politikaları gerçekleştirilmektedir. HDP’liler tutuklanıyor. Milletvekilleri düşürülüyor. Belediyelere kayyum atanıyor. Bunların yerine Erdoğan’a bağlı kişiler görevlendiriliyor.

'ERDOĞAN'A MÜDAHALE EDİLMELİ'

Uluslararası toplum Türkiye’deki yasaları rafa kaldıran Erdoğan’a müdahale etmelidir. Türkiye’deki muhalefet kesimi de HDP’nin yanında durmalıdır. Bugün HDP’ye karşı yürütülen kirli politikalar yarın diğer muhalefet partilerine yapılır. Bu yüzden tüm partiler Erdoğan faşizmi karşısında birleşmelidir."