Qamişlo’da 5 Onur Direnişi şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişinde şehit olan 5 özgürlük savaşçısı, görkemli bir törenle Şehîd Delîl Sarûxan Şehitliği’nde son yolculuklarına uğurlandı.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sürdürülen Onur Direnişi’nde şehit olan QSD ve İç Güvenlik Güçleri savaşçıları Ehmed Siwêreklî (Dilbirîn), Mihemed Hesûn, Alan Mehmûd, Ehmed Qasim ve Raman Elî görkemli bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Binlerce kişinin katıldığı tören, Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi önünde başladı. Şehitlerin cenazelerini teslim alan Qamişlo halkı, Şehîd Delîl Sarûxan Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Yol boyunca sık sık direniş sloganları atıldı.

Şehitlikte şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihyedîn Hesen ve TEV-DEM Eşbaşkanı Zelal Ceger konuşma yaptı.

TEV-DEM Eşbaşkanı Zelal Ceger, şehitlerin intikamını alma sözü verdiklerini hatırlatarak, bunun için direniş ve birliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının 9 yıldan bu yana destansı direnişler sergilediğini hatırlatan Zelal, “Bu uğurda çok fazla şehit verdik. O nedenle diyoruz ki özgürlüğümüzü kazanacağız ve şehitlerimizin kazanımlarını korumak için direneceğiz. İşgalci Türk devleti Rojava Kürdistan’ının kazanımlarını yok etmek istiyor. Bizler bugün halkların mücadelesi ve onurunu savunuyoruz” diye konuştu.

Törende Şehit Mihemed Sozî’nin kardeşi Hesûn Sozî de konuştu. Geçtiğimiz sene de aynı şehitlikte bulunduğunu ve şehitlere söz verdiğini hatırlatan Hesûn, “Ülkemiz için bir şehit daha verdik. Onlar bizim Önder Abdullah Öcalan’ın savaşçıları olduğumuzu bilmiyorlar. Bir şehit daha veririz bir tane daha vermek için yine hazır oluruz. Gerekirse annemiz bile silahını kuşansın” dedi. Hesûn, abisi Mihemed’in Serêkaniyê’ye giderken, “Gün onurumuzu koruma günüdür. Onurumuzu biz savunmazsak kim savunur” dediğini aktardı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin cenazeleri zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.