Qamişlo’da İç Güvenlik Güçleri ile Difaa El Weteni arasında daimi ateşkes

İç Güvenlik Güçleri Qamişlo’da daimi ateşkes ilan edildiğini açıklarken, Tay Mahallesi sakinlerine de evlerinden çıkanların geri dönmesi çağrısında bulunuldu.

İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Qamişlo’da daimi ateşkes ilan edildiğini duyurdu. Açıklamada, ateşkes kararının QSD ve Rusya’nın aracılık ettiği görüşmelerde alındığı kaydedildi.

“QSD ve Rusya’nın güçlerimize yönelik herhangi bir saldırı olmayacağını garanti etmesi üzerine daimi ateşkes ilan edilmiştir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Difaa El Weteni çetelerinin vahşi saldırıları nedeniyle evinden çıkmak zorunda kalan Tay Mahallesi halkı yarından itibaren evlerine geri dönmek için güvenlik noktalarımıza müracaat edebilirler. İç Güvenlik Güçleri olarak Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenliğini sağlamak için görevimizin başında olmaya devam edeceğiz. Tay Mahallesi, eş yaşam ve halkların kardeşliği projesinin hayat bulduğu nadide bölgelerden biridir. Güvenli ve onurlu bir yaşamın korunması için en ağır bedelleri ödemeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”